BOR, prin Mitropolitul Clujului îndeamnă credincioșii să meargă la referendum

2

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, îi îndeamnă pe credincioşi să participe la referendumul din 6 – 7 octombrie pentru familia tradiţională, spunând că acesta are un caracter creştin, nefiind îndreptat împotriva nimănui.

IPS Andrei Andreicuţ a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că referendumul nu este legat de nicio opţiune politică, deşi unii vor să-l lege de un anumit partid politic.

„Le punem la suflet credicioşilor din Mitropolia Clujului şi îi îndemnăm să participe la referendum, care este unul important. Unii vor să-l lege de un anumit partid politic, dar noi spunem cu toată puterea că nu este legat de nicio opţiune politică. Să se disocieze referendumul de orice partizanat politic. Referendumul are un caracter creştin şi este legat de tradiţia noastră de veacuri, nefiind îndreptat împotriva nimănui. Cei ce au o altă atitudine faţă de viaţa lor de zi cu zi să dea Dumnezeu să fie şi ei sănătoşi. Noi trebuie să ne pronunţăm părerea noastră faţă de familia românească, pentru că este vorba despre viitorul nostru apropiat şi îndepărtat, adică, totuşi, realizările din ţara aceasta se întemeiază pe familii serioase şi credincioase şi care îşi iubesc şi credinţa şi ţara”, a spus mitropolitul Clujului.

Acesta a precizat că preoţii ar trebui să fie „nişte călăuze pentru credincioşii pe care îi păstoresc” şi să le spună ce se întâmplă.

„Oricum, referendumul a fost provocat nu neapărat de către biserică, ci de Coaliţia pentru Familie, dar biserica sprijină preocuparea acestei coaliţii”, a subliniat IPS Andrei Andreicuţ.

Întrebat ce mesaj le transmite celor care susţin boicotarea referendumului, înaltul ierarh ortodox a răspuns că doreşte ca aceştia să se gândească la viitor, la neamul românesc şi la România.

„Eu cred că o opţiune manifestată punctual, acum, la un moment dat, nici nu va înrăutăţi situaţia familiei, nici nu o va îmbunătăţi, dar este vorba despre viitor. Cred că, totuşi, trebuie să avem o atitudine pozitivă faţă de familia tradiţională”, a conchis mitropolitul Clujului.

Citește și Dacian Cioloş despre referendum: ” Sunt bani pierduţi”

De Vlad Mitu

 

2 comentarii

  1. Prea-nesfințite, un cur înghesuit de PSD si BOR în țepii social-democrației naționaliste de rit teleormănean si ai afuriseniei bisericii ortodoxe de rit, deja, pravoslavnico-moscovit de secolul XVII, nu poate trage bășini vesele. Ocupați-vă de sufletele oamenilor, reclădiți biserica și credința în sufletele oamenilor, nu sub cearceafuri !

  2. Ne întoarcem veseli și bezmetici in bezna trecutului:

    *La intoleranta religioasa , doar ca loc sa ardem pe rug vrăjitoare si eretici, vom arde, metaforic vorbind, fel de fel de minorități, după cum decid, desigur, puternicii zilei..

    * La noaptea totalitarismului de dinainte de 1989 când partidul le înlocuia si decidea samavolnic pentru cele trei puteri in stat, legislativa, executiva si judecătorească, iar secretarul general al PCR se substituia partidului si decidea in locul acestuia.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele