Boris Johnson, certat public de o jurnalistă ucraineană în lacrimi: Membrii familiei mele plâng, nu mai au unde să fugă

2
Boris Johnson uk marea britanie
Boris Johnson
- Reclama -

O jurnalistă ucraineană l-a criticat deschis pe prim-ministrul britanic, Boris Johnson, chiar în timpul unei conferințe de presă, criticându-l pe acesta pentru faptul că Occidentul nu a impus încă o zonă de interdicție de zbor în Ucraina și nici sancțiuni suficient de puternice împotriva lui Putin și oligarhilor săi, ai căror copii „se află în siguranță, la Londra, în Olanda, în Germania în vile de lux”, în timp ce copiii ucraineni „îndură bombele și rachetele” rușilor.

 

„Vorbiți de rezistența poporului ucrainean, dar femeile și copiii ucraineni sunt speriați de moarte din cauza bombelor și a rachetelor care tot cad din cer.

Poporul ucrainean cere cu disperare ca Occidentul să-i protejeze spațiul erian. Cerem o zonă de interdicție de zbor dar primim răspuns că acest lucru va declanșa Al Treilea Război Mondial. Care este alternativa, domnule prim-ministru? Să observați? În loc să-i protejeze pe copiii noștri, avioanele protejează NATO de rachete și bombe? Care este alternativa penru zone de interdicție de zbor?

Avem avioane aici, NATO are sisteme de apărare aeriană în Polonia și în România care ar putea proteja vestul Ucrainei astfel încât aceste femei cu copii să poată veni la graniță.

- Reclama -

Marea Britanie ne-a garantat securitatea prin Memorandumul de la Budapesta. Veniți în Polonia, nu veniți la Kiev, Liov, pentru că vă e teamă. Pentru că NATO nu este dispusă să apere, pentru că NATO se teme de Al Treilea Război Mondial, dar deja a început!

Copiii ucraineni sunt cei care sunt acolo și îndură loviturile.

Vezi și Președintele Belarus susține că nu atacă Ucraina

Vorbiți de mai multe sancțiuni, domnule prim-ministru, dar Roman Abramovici nu este sancționat. Se află la Londra, copiii lui nu sunt bombardați, copiii lui sunt acolo, la Londra. Copiii lui Putin sunt în Țările de Jos, în Germania, în vile. De ce nu confiscați toate vilele acelea de lux? Nu văd asta. Dar văd că membrii familiei mele, că membrii echipei mele spun că plâng, că nu mai au unde să fugă. Asta se întâmplă, domnule prim-ministru”, a spus jurnalista ucraineană, adresându-se prim-ministrului britanic, Boris Johnson.

„Mă bucur că ați putut să ajungeți aici. Sunt conștient că în calitate de guvern al Regatului Unit nu putem face prea multe pentru a ajuta așa cum vă doriți și trebuie să fiu sincer în legătură cu acest lucru.

Ca să mă refer la zona de interdicție de zbor, așa cum i-am spus și lui Volodimir Zelenski de mai multe ori, din păcate, rezultatul unei astfel de zone ar fi că Regatul Unit ar trebui să se angajeze la doborârea avioanelor rusești și să se lupte direct cu Rusia. Nu e ceva ce putem face și nici ceva la care ne putem gândi”, i-a răspuns Boris Johnson.

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele