Boris Johnson rămâne premierul Marii Britanii, după ce a obţinut încrederea partidului său

1
Boris Johnson uk marea britanie
Boris Johnson

Prim-ministrul a obţinut luni seara votul de încredere al Partidului Conservator şi va rămâne în funcţie, anunţă „Comitetul 1922” al formaţiunii politice care îl susține.

Johnson a obţinut 211 voturi favorabile şi 148 de voturi împotrivă în rândul deputaţilor Partidului Conservator, astfel că rămâne preşedinte al formaţiunii politice şi premier în funcție.

Pot raporta că au fost depuse în total 359 de buletine de vot (…), iar voturile în favoarea menţinerii încrederii în liderul Boris Johnson au fost 211, iar împotrivă au fost 148 de voturi. Prin urmare, pot anunţa că partidul are încredere în premier„, a anunţat luni seară preşedintele Comitetului 1922 din Partidul Conservator, sir Graham Brady.

În ciuda rezultatului care îi permite să rămână în funcţie, Boris Johnson se confruntă cu erodarea puternică a încrederii în Partidul Conservator. Rezultatul este mai slab decât cel obţinut în 2018 de premierul Theresa May, notează postul de televiziune „Sky News”.

Această moţiune de cenzură nu s-a referit doar la petrecerile din pandemie, ci şi la efectele Brexit şi la politicile generale ale Guvernului, a afirmat, înaintea votului, un politician conservator. „Nu este vorba doar de scandalul referitor la petreceri. Sunt problemele centrale, inclusiv cele în materie de azil şi imigraţie, încălcarea Protocolului Brexit în Irlanda de Nord„, a declarat deputatul conservator Jesse Norman. „Este necesară o nouă conducere a Partidului Conservator, o forţă unificatoare şi pozitivă„, subliniase Norman, denunţând inclusiv „centralizarea puterii” la Downing Street, locuința de protocol a premierilor britanici.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele