Box, arte marţiale mixte şi saltele de bani

Alexandru Ionescu

Amestecul de mere cu pere a devenit o tradiţie în sporturile de contact. Sunt mixate, aranjate, redimensionate, tocmai pentru a stoarce cât mai mulţi bani din interesul publicului pentru aceste sporturi. Pugilişti trec la K1, luptători se apucă de box, ideea de bază fiind aceea de a pune faţă în faţă vedete ale unor sporturi înrudite la origine, dar diferite complet ca reguli.

Celebrul pugilist filipinez Manny Pacquiao, campionul mondial la categoria welter, versiunea WBO, a anunţat că intenţionează să-l înfrunte  pe starul artelor marțiale mixte (MMA), irlandezul Conor McGregor.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al pugilistului: „Dacă McGregor acceptă să boxeze, de ce nu? Însă nu MMA, pentru că acest sport este foarte diferit de box. Meciul se poate desfășura la categoria welter”.

25.000.000 de dolari, prea puțin pentru un meci

Propunerea lui Pacquaio vine după ce McGregor, primul luptător care deține două titluri UFC (campionatul MMA) la două categorii diferite de greutate, a anunțat că ar vrea să-l înfrunte pe Floyd Mayweather, neînvins după 49 de meciuri, avansând și o bursă pentru adversar, 25.000.000 de dolari. Mayweather a declarat că nici nu se gândește să urce în ring pentru mai puțin de 100.000.000 de dolari.

Mai trebuie spus că Pacquiao încearcă de foarte mult timp să-l convingă pe Floyd Mayweather să renunțe la retragere și să urce din nou în ring pentru a-i acorda revanșa după meciul din mai 2015, câștigat de american. McGregor pare a fi doar o etapă, plină de bani, înainte de un nou „meci al secolului” în boxul profesionist.

 

sursa foto: cnbc.com

Citeste si...  Anthony Joshua este regele ”greilor”

 


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *