Bucătărie echipată la oferte pentru bucatele de Crăciun

0

Bucatarie echipata la oferte pentru bucatele de CraciunBucatarie echipata la oferte pentru bucatele de Craciun

Sărbătorile bat la ușă și cu siguranță ți-ai făcut deja lista de cumpărături, te-ai gândit atât la cadouri, cât și la mâncărurile pe care vrei să le pregătești pentru tine și cei dragi. Ca să te asiguri că totul va ieși așa cum trebuie și că vei putea pune pe masa de Crăciun cele mai gustoase preparate, trebuie să îți dotezi și bucătăria pe măsură.

Bucatarie echipata la oferte pentru bucatele de Craciun

Bucatarie echipata la oferte pentru bucatele de Craciun

În afară de alimentele necesare pentru gătit, ai nevoie și de cuptoare de calitate, care să te ajute și să îți simplifice treaba. Iată ce ar fi bine să nu îți lipsească din bucătărie:

Aragazul și cuptorul 

Ca să te asiguri că mâncărurile ies bine, îți trebuie neapărat un aragaz de calitate, dotat și cu un cuptor puternic. În cazul în care vrei să pregătești sarmale, cozonaci, friptură și câte și mai câte bunătăți, e important să te asiguri că le poți găti la temperatura perfectă, fără să se ardă sau să iasă nefăcute.

Dacă ai deja un aragaz, însă cuptorul nu mai face față ca pe vremuri, te poți orienta către o variantă modernă și eficientă: cuptoarele electrice reprezintă o soluție excelentă, pentru că sunt mai ușor de folosit și întreținut. În plus, te vei asigura astfel că mâncarea stă la copt exact atât cât trebuie și vei putea controla mult mai ușor timpul de gătire.

În cazul în care cauți cel mai bun magazin de electrocasnice, oprește-te la Altex, fiindcă vei găsi produse de calitate superioară și prețuri incredibile. În perioada de Black Friday îți poți echipa bucătăria – și nu numai – cu tot ce-ți lipsește sau toate electrocasnicele la care până acum doar visai, dar nu îndrăzneai să cumperi: ai la dispoziție o gamă variată de cuptoare incorporabile, cuptoare incorporabile gorenje și cuptoare pe gaz.

Hota

E foarte importantă, pentru că nu vrei ca toată casa să se umple de mirosul de mâncare. Ce-i drept, Crăciunul înseamnă aromă de portocale, scorțișoară, friptură și sarmale, dar parcă nu ți-ar plăcea să îți primești invitații în fum și miros.

Când cumperi o hotă, e indicat să ții cont de mărimea aragazului sau a plitei, fiindcă ar trebui ca acestea să aiba lățimi aproximativ egale. De montat, o vei așeza la 60-70 cm de aragaz, fiindcă dacă stă prea aproape se poate deteriora, iar dacă e prea departe nu se va simți efectul.

Frigiderul 

Este esențial în orice bucătărie – în el vei păstra atât ingredientele cu care vei găti, cât și mâncarea gătită.  Asigură-te că ai un frigider încăpător, dotat cu un congelator la fel de generos, în care să poți păstra carnea, legumele sau orice alte produse pe care le cumperi vara și toamna pentru a putea pune iarna pe masă mâncăruri delicioase.

Dacă îți cumperi de Black Friday un frigider nou, asigură-te că acesta are funcțiile de dezghețare automată și de no frost. Prima te va scăpa de munca și timpul pe care le-ai pierde cu dezghețarea manuală, iar cea de-a doua nu va permite formarea gheții în interior.

Mașina de spălat vase 

Nu te ajută la gătit, însă imaginează-ți ce frumoasă va fi viața ta de sărbători dacă nu va mai fi nevoie să speli de mână tone și tone de vase murdare. O mașină de spălat vase se poate dovedi o adevărată comoară, pentru că te va scuti de timp și efort.

Specialiștii declară de altfel că mașina poate îndepărta mult mai eficient murdăria și microbii decât o face spălarea manuală, iar acest lucru se explică prin temperatura ridicată la care sunt expuse vasele. În caz că îți faci griji pentru consumul de apă, află că acesta nu va fi mai mare decât în cazul spălării clasice, ba dimpotrivă, vei consuma o cantitate mai mică.

Poți alege o mașină de spălat vase independentă sau incorporabilă, în funcție și de designul bucătăriei tale, dar și de spațiul pe care vrei să îl aloci. Dacă ai de obicei mulți invitați la masă sau o familie numeroasă, optează pentru o mașină care să aibă o capacitate de spălare ridicată.

Aparatură electrocasnică 

Bineînțeles, pe lângă aparatele mai mari de care am vorbit mai sus, există și altele care nu ar trebui să îți lipsească din casă, mai ales dacă vrei să gătești bine și simplu: asigură-te că ai un mixer și un robot de bucătărie, astfel încât să îți iasă la fix toate cremele pentru prăjituri, maioneza și orice altceva mai ai de gând să pregătești.

Ca să prepari și cele mai bune cafele pentru familia ta și invitați, uită-te și la oferta de expresoare – e sezonul în care le vei găsi la promoție, fie că le cumperi ca să le folosești chiar tu, fie că vrei să le oferi cadou.

De Black Friday găsești la Altex toată aparatura de care ai nevoie pentru o bucătărie modernă și bine utilată. Profită de această perioadă și utilează-ți locuința la prețuri mici. Cu siguranță te vei felicita pentru asta atunci când te vei apuca să pregătești masa pentru Crăciun.


Sursa: Bucătărie echipată la oferte pentru bucatele de Crăciun

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele