Bucureșteanul cu coronavirus, fost șef în poliție, a mințit despre călătoria în Israel

0
Spitale

Au apărut informații despre fostul angajat în MAI, pensionat și reangajat la stat, bolnav acum de coronavirus și despre cum a contractat virusul. Deși s-a întors în România din Israel în 26 februarie, „la momentul internării, pacientul a declarat și semnat în formularele de consimțământ că nu a călătorit în afara țării în ultimele 2 luni”.

 

Este fost șef în Poliția Capitalei, pensionat din Ministerul de Interne în 2015 și angajat în prezent la ADP Sector 4, a fost depistat pozitiv la virusul COVID 19. Astfel au fost infectați și fiul, ofițer într-un serviciu secret, nora, angajată la Primăria Capitalei, care e și gravidă și nepoțica de 3 ani.

Soția lui lucrează tot la Spitalul MAI dar deocamdată nu apare pe lista celor infectați.

Iată comunicatul Spitalului Gerota:

„În urma depistării unui pacient al Spitalului de urgență prof. Dr. Dimitrie Gerota ca fiind pozitiv la virusul COVID 19 facem următoarele precizări:

Bărbatul a fost internat în data de 5 martie a.c. cu simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

8 noi cazuri de coronavirus confirmate în București. Bilanțul infecțiilor cu COVID-19 ajunge la 25

La 3 zile de la internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie respiratorie asociată cu febră, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite în data de 9 martie a.c. efectuarea unor teste serologice specifice pentru depistarea etiologiei infecțioase, inclusiv testul pentru Covid- 19.

Menționăm că probele au fost trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, în jurul orei 14.30.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani, este ofițer în rezerva MAI și a fost stabil hemodinamic și respirator până la momentul transferului la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

La momentul internării, pacientul a declarat și semnat în formularele de consimțământ că nu a călătorit în afara țării în ultimele 2 luni.

Spitalul a primit confirmarea pozitivării testului pentru prezența COVID 19 la ora 19.42 și imediat cazul a fost raportat către structurile de conducere ale M.A.I., conform metodologiei.

Pacientul a fost transferat în cursul nopții de 9 spre 10 martie a.c la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș în vederea continuării investigațiilor și a tratamentului de specialitate.

Având în vedere perioada internării pacientului în Spitalul Gerota au fost dispuse următoarele măsuri:

– Restricționarea totală a accesului în spital;

– Efectuarea imediată a anchetei epidemiologice, cu identificarea tuturor contacților direcți;

– În prima parte a zilei de 10 martie a. c., toți contacții direcți au fost testați pentru Covid-19 la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș și rămân sub supraveghere medicală și în izolare la domiciliu conform recomandărilor specialiștilor epidemiologici și infecțioși de la acest institut;

– Tot în data de 10 martie a.c. s-au recoltat probe și de la pacienții cu risc.”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele