Bucureștenii pot vedea pe telefon unde se află mijlocul de transport cu care vor să meargă

1
- Reclama -

Începând de miercuri, călătorii care folosesc mijloacele de transport public din Capitală pot vedea în aplicația Google Maps unde se află autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul dorit.

 

Conform primarului Nicușor Dan, aplicația calculează cea mai bună rută pe care o pot alege călătorii până la destinația finală, incluzând în variante metroul sau chiar trenul.

Intermodalitatea este atât un element de noutate, cât și un mare avantaj pentru pasageri, care își pot alege sau schimba traseul în funcție de timpii de așteptare”, susține primarul general. Aplicația este disponibilă pe majoritatea telefoanelor mobile, fiind foarte ușor de descărcat și utilizat:

Cum funcționează? Datele de localizare de pe GPS-ul mijloacelor de transport în comun ale operatorilor din regiunea București – Ilfov sunt transmise în timp real către Google, iar orice utilizator al aplicației Maps le poate accesa. Astfel, ne aliniem marilor Capitale europene în privința informării călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun. Cu aceeași aplicație, călătorii se pot ghida în oricare din marile orașe din Europa”, mai spune Nicușor Dan.

- Reclama -

Citiți și: Abonamentele STB și de parcare vor putea fi plătite online în București

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele