Bucureștenii vor avea căldură la iarna. Nicușor Dan anunță închirierea a zece centrale mobile

0
centrale caldura tezi termoficare
termoficare

Nicușor Dan a anunțat că Primăria București va începe în scurt timp procesul de achiziție pentru închirierea a zece centrale provizorii mobile, care vor fi poziționate lângă zece puncte termice din București.

 

„Intrăm în linie dreaptă în ceea ce privește achiziția publică de servicii pentru 10 centrale provizorii mobile, care vor fi poziționate lângă 10 puncte termice din Municipiul București și care vor funcționa în caz de avarie pe rețea sau în funcție de parametrii reduși pe rețeaua de transport”, a scris primarul general pe pagina sa de Facebook.

Aceste puncte termice vor deservi 170 de blocuri din sectoarele 1, 4, 5 și 6.

„Cele 10 puncte termice deservesc un număr total de 170 blocuri și 27 societăți comerciale. Dintre acestea, 3 puncte termice sunt în sectorul 3 (1 Labirint, PT 3 Labirint și PT 4 Labirint), un punct termic este în sectorul 4 (Livada Nouă), 3 puncte termice sunt în sectorul 5 (10 Mărgeanului, PT 11 Mărgeanului, PT 9 Mărgeanului) și 3 puncte termice sunt în sectorul 6 (PT 4/10, PT 7 Virtuții, PT 8 Virtuții)”, a precizat Nicușor Dan.

Valoarea estimată pentru închirierea centralelor provizorii este de 16,2 milioane de lei, fără TVA, iar primarul speră ca acestea să fie funcționale până la începerea sezonului rece.

Vezi și Războiul din Ucraina afectează lucrările de reabilitare a sistemului de termoficare din București

„După finalizarea documentației, vom lansa în SICAP procedura de achiziție pentru închirierea acestor capacități modulare de producere a energie termice. Valoarea estimată pentru închirierea celor 10 capacități modulare de producere energie termică este de aproximativ 16,2 milioane lei fără TVA.

Estimăm că punerea lor în funcțiune se va realiza până la începerea sezonului rece, durata de închiriere fiind de 12 luni. Capacitățile modulare vor avea o putere termică instalată cuprinsă între 1-2 Gcal/h”, a explicat primarul.

Acestea nu ar fi primele centrale modulare închiriate de Primăria Capitalei. În data de 7 iunie, Termoenergetica a semnat un contract pentru închirierea unei centrale provizorii de termoficare, pe care o va amplasa în fostul CET Titan.  

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele