București se situează în top 10 al orașelor viitorului

0

Prima ediție a topului orașelor viitorului, realizat de Financial Times, cu mare potențial în ceea ce privește dezvoltarea start-up-urilor și investițiilor în inovație, situează capitala României pe poziția a 7-a. 

 

Primele locuri ale clasamentului sunt ocupate de Londra, Paris, Dublin, Amsterdam, Berlin, Munchen și București. Următorul oraș din Europa Centrală și de Est prezent în top este Varșovia (locul 14).

Divizia de consultanță a Financial Times a colectat date din 76 de orașe europene pe cinci coordonate: potențial economic, inovare și atractivitate, investiții străine, eficiența costurilor și mediul de dezvoltare pentru strart-up-uri.

Clasamentul a fost realizat de Financial Times în parteneriat cu TNW (The Next Web) – o companie de media, evenimente şi informaţii bazate pe noile tehnologii şi startup-uri.

Studiul a realizat și un clasament separat privind eficiența costurilor investițiilor în IT, care clasează municipiul Iași pe locul secund în Europa, iar Clujul – pe locul 3. Primul loc e adjudecat de Skopje, capitala Macedoniei. Bucureștiul se clasează pe locul șase în acest clasament.

Citește și: Firea spune că doar 4 bucureșteni din cei testați de Primărie au coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele