Bucureștiul are încă 555 milioane de lei pentru a-și rezolva ”probleme structurale”

0
nicusor dan obligațiuni bvb

Managementul Bucureștiului va menţine linia de stabilitate financiară și nu va face ”cheltuieli absurde” spune primarul Nicșor Dan. Se vor realiza investiţii pentru a rezolva ”probleme structurale” ale oraşului, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

 

Pe 20 aprilie, Nicuşor Dan anunţa că Municipalitatea a finalizat emisiunea de obligaţiuni municipale de 555 de milioane de lei, el precizând că, în total, sunt 21 de investitori.

„O să păstrăm aceeaşi linie de stabilitate financiară, nu o sa vedeţi cheltuieli absurde făcute de Primăria Municipiului Bucureşti, dimpotrivă, ne vom concentra pe acele priorităţi ale oraşului, pe ceea ce înseamnă infrastructura de transport, fie că asta înseamnă reabilitarea reţelei de tramvai, fie că înseamnă extinderea reţelei de tramvai, fie că înseamnă trenul metropolitan (…), fie că înseamnă managementul traficului sau semaforizarea inteligentă, fie că înseamnă reţeaua de termoficare sau acele investiţii urbane care schimbă faţa oraşului, cum ar fi pietonalul de-a lungul Dâmboviţei. Deci, vă asigur, pe de o parte, că o să menţinem linia de stabilitate financiară, pe de altă parte că acele investiţii pe care le vom face vor adresa probleme structurale pe care oraşul le are”, a spus Nicuşor Dan, vineri, la deschiderea oficială dedicată listării obligaţiunilor emise de Municipiul Bucureşti pe Piaţa Reglementată a Bursei.

Nicușor Dan a subliniat că Bucureştiul este un oraş cu ”un uriaş potenţial” şi a amintit că stabilizarea financiară a Primăriei Capitalei a fost unul dintre obiectivele principale cu care şi-a început mandatul de edil.

Vezi și Nicuşor Dan: că Teatrul Metropolis nu se închide

„Faptul că această emisiune a fost un succes confirmă că ne-am făcut treaba şi că am recâştigat încrederea pieţei în Primăria Municipiului Bucureşti. (…) O să mai ieşim pe piaţă, pentru că Bucureştiul are nevoie de investiţii”, a adăugat edilul Capitalei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele