Bucureştiul este paralizat, autoritățile și zvonurile au reușit să creeze panică

0

Traficul în București s-a blocat începând cu ora 16.00, zeci de mii de mașini se află în trafic, oamenii încercând să ajungă acasă cât mai repede de teama furtunii anunțate pe toate canalele media.

Patru mii de militari, medici şi pompieri sunt pregătiţi să intervină în toată ţara unde este cazul, sute de școli s-au închis mai devreme, tabloul fiind unul deloc plăcut.

“În ultimele ore s-a propagat pe rețelele de socializare un mesaj care transmite informații false, toxice, neadevărate, potrivit cărora eu sau instituția Primăriei Capitalei tăinuim informațiile foarte utile bucureștenilor, în sensul în care fenomenele meteo din această seara ar fi mult mai grave decât s-a anunțat azi dimineață la Comandamentul organizat la PMB. Vreau să îi rog pe bucureșteni să citească și să se informeze doar din surse oficiale, să nu dea crezare acestor mesaje toxice care au fost transmise pe rețele de socializare. Mai mult decât atât, având în vedere că este un fapt foarte grav, voi face plângere penală împotriva celor care au răspândit aceste informații false deoarece Codul penal are articol care se referă clar la această situație — și anume răspândire de informații false, informații care pot să aducă haos sau pot să aducă panică în rândul cetățenilor din București. Aceștia nu au niciun motiv să aibă o stare de neliniște sau să considere că nu le difuzăm toate informațiile, deoarece repet acum ce am spus și dimineață: avem informații de la ANM, acestea arată și s-au confirmat și cu câteva minute înainte — Codul galben de rafale de vânt și vijelie se menține, nu sunt elemente pentru a trece la Codul portocaliu. După ora 17,00 va debuta acest fenomen”, a spus Firea, într-o conferință de presă.

Edilul șef a mai spus că bucureștenii trebuie să aibă încredere doar în informațiile oficiale.

“Municipiul București se află sub incidența atenționării Cod galben de instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului, în intervalul critic pentru zona Municipiului București încep în această după-amiază, după ora 18,00, și așa cum spuneam cel mai probabil în intervalul 20,00 — 22,00 noaptea, vântul se va intensifica treptat, instabilitatea atmosferică urmând a se manifesta prin averse torențiale, cantități de apă în jur de 25 de litri pe metru pătrat, izolat posibil în unele cartiere chiar 35 de litri pe metru pătrat, iar aceste averse vor fi însoțite, așa cum de altfel cu toții cunoaștem, de intensificări ale vântului, pe care în momentul de față (…) le apreciem a atinge 55 — 65 de km pe oră, izolat posibil mai ridicate în funcție de canalizarea din centrul orașelor”, a declarat reprezentanta ANM, Gabriela Băncilă, într-o conferință de presă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele