Bucureştiul face lobby pentru Paris în detrimentul Budapestei

0
- Reclama -

Candidatura Parisului la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2024 este susținută de 50 de orașe din întreaga lume.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea,  a semnat lista susținătorilor capitalei franceze, pe care mai figurează semnăturile  edililor unora dintre cele mai importante metropole din lume, precum Madrid, Lisabona, Munchen, Sydney sau Varșovia.

Trebuie spus că Parisul se luptă pentru câștigarea dreptului de organizarea a JO din 2024 cu orașul american Los Angeles și cu capitala ungară Budapesta.

„Astăzi, Orașul Luminii continuă idealul olimpic al fondatorului Jocurilor Olimpice Moderne, francezul Pierre de Coubertin, care visa la construirea unei lumi mai bune grație sportului. Prin intermediul acestei candidaturii, la 100 de ani după Jocurile de la Paris din 1924, parizienii doresc să împartă cu noi pasiunea lor pentru sport și ambiția lor pentru planetă”, precizează documentul dat publicității de site-ul comitetului francez de candidatură, citat de Agerpres.

Comitetul Internațional Olimpic va desemna gazda competiției anul acesta, pe 13 septembrie, cu ocazia celei de-a 130-a sesiuni CIO care va avea loc la Lima, în Peru.

- Reclama -

 

Sursa foto: france24.com

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele