Bulgarii au umplut nordul Greciei cu certificate false de vaccinare anti-Covid-19

2
certificat covid pasaport covid
- Reclama -

Bulgaria stabilește în fiecare zi recorduri la mortalitate în Uniunea Europeană şi înregistrează numere din patru cifre de noi cazuri de Covid-19, fiind ţara cu cei mai mulţi „negaţionişti”.

În același timp, se înmulţesc reclamaţiile contra unor medici de familie care eliberează certificate de vaccinare cu datele unor cetăţeni care nu au primit doza corespunzătoare de ser, scrie Rador, citând site-ul elen Skai.gr.

Mai exact, în Bulgaria s-a pus la punct o fabrică de certificate false de vaccinare, de la care se „aprovizionează” şi destul de mulţi greci, în special din nordul țării.

Un membru al reţelei a confirmat pentru postul public de televiziune ERT, că în schimbul sumei de 300 de euro se poate obţine certificat de vaccinare din Bulgaria.

La sudul Dunării, procesul de vaccinare este realizat de medicii de familie. Într-un mediu fără control, medicul este față în față cu pacientul, în timp ce în centrele de vaccinare sunt implicate în proces întotdeauna 6-7 persoane, ceea ce pare să fi dat posibilitatea unora să comercializeze certificate fără vaccinare, lucru care a devenit rapid cunoscut și la vecinii greci.

- Reclama -

Conform mărturiei unui „intermediar” difuzată de ERT, pentru doar 300 de euro și o scurtă vizită la Sofia, se poate obține un Certificat european de imunizare.

Autoritățile din Grecia subliniază însă că vaccinările cetăţenilor eleni rezidenți permanenți ai țării, care par să fi fost făcute în străinătate, și anume în Bulgaria și România, au intrat sub lupa verificărilor.

De asemenea, în contextul modificărilor recente ale legislaţiei realizate de Ministerul Sănătății, există o prevedere pentru sancțiuni penale și financiare grave în cazul unor acte ilegale legate de teste și vaccinuri ilicite.

Trebuie spus că, atât în Bulgaria cât și în România, au existat relatări ample despre cât de ușor se poate obține un astfel de.

Totodată, reclamaţiile sunt numeroase și provin în principal din mărturiile unor medici ce denunţă că pacienții recunosc că au certificat, fără să fi fost vaccinați.

Amintim, din 21 octombrie, cei care doresc să aibă acces în zone interioare, precum restaurante, hoteluri, săli de concert, piscine sau muzee, trebuie să prezinte „Certificatul verde de vaccinare”, tipărit sau în format digital.

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele