”Bună ziua! Mă numesc Lucian Șova și sunt ministrul Transporturilor” – Replica lui Șova pentru Olguța

0

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat joi, într-o conferință de presă la sediul ministerului, că mandatul său este în continuare valabil și că rămâne în continuare ministru, făcând apel la cei care transmit contrariul să se abțină.

”Eu sunt Lucian Șova, ministrul Transporturilor. Fac un apel la toți cei care dezbat acest subiect să manifeste responsabilitate. Mă refer la faptul că orice afirmație făcută în spațiul public cu o anume semnificație politică pot aduce prejudicii angajaților și milioanelor de utilizatori de servicii de infrastructură. Am vrut să clarific că sunt ministrul Transporturilor, îmi exercit atribuțiile în confromitate cu prevederile legale până când îmi va expira mandatul”, a spus Șova.

„Subliniez faptul că nominalizările pe care le-a făcut Comitetul Executiv şi preşedintele partidului sunt absolut legitime, le susţin. Însă, până la apariţia unui decret prezidenţial de eliberare din funcţie, sunt Lucian Şova, sunt ministrul Transporturilor, ştiu bine ce fac şi fac bine ce ştiu”, a precizat el.

Replica sa vine la o zi după ce deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat că de joi (de azi – n. red.) Ministerul Transporturilor va fi blocat pentru că încetează mandatul ministrului Lucian Şova.

„Mâine (joi – n.r.) este o problemă foarte mare pentru Ministerul Transporturilor, cel puţin, pentru că expiră cele 15 zile. După cum ştiţi, legea zice că după 15 zile nu se mai poate sub nicio formă ca persoana respectivă să rămână în funcţie, deci de mâine nu vom mai avea ministru la Transporturi, nu va putea să fie delegat la semnătură niciunul dintre secretarii de stat, pentru că, în momentul în care încetează mandatul ministrului, automat toate delegările încetează de drept. Deci mâine vom avea un minister blocat. Nu mă întrebaţi pe mine cât de încet gândeşte preşedintele României, cred că ar trebui să întrebaţi la Cotroceni”, a spus Vasilescu la Palatul Parlamentului întrebată cât timp îl va mai aştepta PSD pe preşedintele Iohannis să ia o decizie cu privire la remanierea guvernamentală.

Ea a adăugat că premierul Viorica Dăncilă va decide, când se întoarce de la Bruxelles, când va fi sesizată Curtea Constituţională pe această temă.

Olguţa Vasilescu a afirmat că deocamdată nu s-a luat vreo decizie în coaliţia de guvernare cu privire la o eventuală suspendare din funcţie a lui Iohannis în cazul în care preşedintele prelungeşte criza guvernamentală.

Pe 22 noiembrie, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, şi-a dat demisia din funcţie.

El a anunţat, la Palatul Victoria, înainte de şedinţa de Guvern comună cu Republica Moldova, că şi-a depus demisia la Cabinetul premierului.

Citește și Liviu Pop îl acuză pe Klaus Iohannis de plagiat:Îl poftesc pe autointitulatul politruc K.W. Iohannis să verifice și să comunice public concluziile

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele