Burleanu vrea spectatori pe stadioane

0

Răzvan Burleanu a declarat că FRF doreşte ca suporterii să aibă acces cât mai repede pe stadioane, în limita a zece la sută din capacitatea stadioanelor.

“Ne dorim să vedem mai devreme de 22 iulie (n.r. – când este finala Cupei României) spectatori în tribune. Astăzi am avut două obiective, ca federaţie, în această întâlnire. Primul obiectiv, ca din 15 iunie să putem să redeschidem bazele sportive din România, fie cele private, fie cele publice, să putem să ne reluăm antrenamentele la nivel de fotbal amator, atât la nivel de seniori, cât şi la nivel de copii şi juniori.

Cel de-al doilea obiectiv a fost să putem să pemitem accesul până în zece la sută al spectatorilor pe stadioane la meciurile de fotbal din România, în prima fază la cele din Liga I şi apoi la cele din Liga a II-a. Dacă ni se va permite accesul suporterilor pe stadion, cel puţin în aceste etape pe care le-am lucrat, atunci ne dorim să ne întoarcem la Craiova (n.r. – pentru finala Cupei României).

Colegii mei din comisia medicală au lucrat pe un protocol medical care trebuie respectat în ceea ce priveşte revenirea suporterilor pe stadion. S-a interpretat greşit că FRF este împotriva revenirii suporterilor pe stadioane. Au fost foarte multe discuţii, că 500 de spectatori ar urma să fie acceptaţi pe stadion. Poziţia noastră a federaţiei este că nu susţinem acest număr de 500 de spectatori, ci până la 10 la sută din capacitatea stadionului, cu un protocol foarte bine stabilit. Acest protocol prevede de exemplu că la fiecare loc ocupat vei avea 12 locuri lăsate libere, biletul nu va mai putea fi achiziţionat de la stadion, ci va fi achiziţionat doar online şi vom apela la varianta <print at home>, pe care deja o folosim la echipa naţională. Dacă cluburile vor avea dificultăţi în etapă de digitalizare, noi avem toate posibilităţile de a le sprijini, astfel încât în momentul în care se va permite accesul suporterilor pe stadion şi se va merge pe asemnea condiţii să putem să o facem, păstrând obiectivul privind sănătatea şi siguranţa suporterilor. Inclusiv partea de mâncare şi de băuturi de pe stadion este foarte bine reglementată în protocolul pe care federaţia l-a propus către Ministerul Sănătăţii, Institutului Naţional de Sănătate Publică şi către Ministerul Tineretului şi Sportului”, a declarat Burleanu.

Citește și: Arafat: ne pregătim pentru valul doi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele