Bursele europene, scădere consistentă

1
- Reclama -

Bursele europene au închis luni în scădere puternică, din cauza măsurilor luate de autorităţi pentru combaterea variantei Omicron a noului coronavirus.

 

Indicele paneuropean STOXX 600 a închis în declin cu 1,4%, iar componenta auto a acestuia a coborât cu 2,7%.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 1,9%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,8%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1%.Olanda a intrat duminică în carantină, până la jumătatea lunii ianuarie şi există posibilitatea ca şi alte ţări să ia măsuri stricte împotriva Omicron, în perioada Crăciunului şi Anului Nou.

De luni, numai cetăţenii germani, rezidenţii şi pasagerii în tranzit vor avea voie să intre în Germania din Regatul Unit, toţi călătorii care intră fiind obligaţi să se plaseze în carantină timp de 14 zile, indiferent de statutul de vaccinare. Au fost impuse restricţii de călătorie şi pentru sosirile din Danemarca, Norvegia şi Franţa.Începând de luni, Austria permite intrarea în ţară numai a călătorilor vaccinaţi.

- Reclama -

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat sâmbătă că numărul cazurilor cu varianta Omicron, care a fost detectată în 89 de ţări, se dublează la fiecare 1,5 până la 3 zile în zonele cu transmitere comunitară.

Publyo cel mai eficient sistem pentru planificarea, raportarea și monitorizarea articolelor online

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele