Bursele globale sunt în scădere

0

Dolarul şi majoritatea burselor au scăzut miercuri la nivel mondial, după creşterile puternice din ziua precedentă, determinate de relaxarea îngrijorărilor referitoare la posibilul impact economic al variantei omicron a noului coronavirus.

 

Acţiunile au închis în scădere în Europa, indicele paneuropean STOXX 600 cu 0,6%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,8%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,72%, în timp ce indicele FTSE 100 al bursei din Londra aproape a stagnat.

În Statele Unite, Dow Jones Industrial şi S&P aproape au stagnat, în timp ce indicele Nasdaq Composite a urcat cu circa 0,4%.

Randamentul titlurilor pe termen de 10 ani ale Trezoreriei SUS a crescut pentru a treia zi consecutiv, peste nivelul de 1,5% pentru prima oară în ultima săptămână, iar preţurile aurului au stagnat, investitorii aşteptând date privind preţurile de consum din SUA, care vor fi publicate vineri.

Investitorii urmăresc cu atenţie eficacitatea vaccinurilor existente pentru varianta omicron a noului coronavirus, precum şi gradul de contagiozitate şi gravitatea bolii provocate.

Inflaţia din zona euro a atins în noiembrie un nivel record

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele