BVB: tranzacţii totale de peste 10 miliarde lei în 2021

0
bursa bucuresti bvb
- Reclama -

Valoarea de piaţă a companiilor româneşti listate pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a depăşit nivelul atins înainte de declanşarea pandemiei de coronavirus, ajungând la aproximativ 126 miliarde lei (25,6 miliarde euro).

 

În primele şapte luni au avut loc pe bursă tranzacţii totale de peste 10,4 miliarde lei.

„Valoarea de piaţă a companiilor locale listate pe piaţa principală a BVB a depăşit nivelul atins înainte de declanşarea pandemiei de coronavirus. Astfel, capitalizarea societăţilor româneşti prezente pe segmentul principal al bursei de la Bucureşti a fost de aproximativ 126 miliarde lei, echivalentul a 25,6 miliarde euro”, anunţă BVB.

De asemenea, investitorii prezenţi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi-au intensificat activitatea de tranzacţionare în primele şapte luni ale acestui an ceea ce a determinat ca valoarea cumulată a tranzacţiilor cu toate tipurile de instrumente să depăşească 10,4 miliarde lei, echivalentul a 2,1 miliarde euro. Acest nivel corespunde unui ritm de creştere de 56,6% comparativ cu perioada ianuarie-iulie a anului trecut. Defalcat pe clase de active, tranzacţiile totale realizate pe Piaţa Reglementată pe segmentul de acţiuni au fost de 5,8 miliarde lei, iar pe segmentul de obligaţiuni de 4,2 miliarde lei. Valoarea totală de tranzacţionare pentru produsele structurate a fost de 411 milioane lei şi de 21 milioane lei pentru unităţile de fond, la nivelul primelor 7 luni.

- Reclama -

Lichiditatea medie zilnică pe toate tipurile de instrumente financiare a crescut cu 55,4% în primele şapte luni comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, de la 46,1 milioane lei (echivalentul a 9,6 milioane euro) la 71,6 milioane lei (echivalentul a 14,6 milioane euro). Defalcat pe tipuri de instrumente financiare, acţiunile au generat o lichiditate medie zilnică de aproximativ 40 de milioane lei, instrumentele cu venit fix 29 milioane lei, în timp ce 3 milioane lei a fost rulajul zilnic pe segmentul produselor structurate şi al unităţilor de fond.

„La nivelul lunii iulie, piaţa de capital şi-a continuat ascensiunea şi a atins noi valori record. În şedinţa de tranzacţionare din 14 iulie, indicele BET a atins pentru prima dată în istorie nivelul de 12.055 puncte. La finalul aceleeaşi şedinţe, indicele BET-TR a afişat un nivel record de 21.002 puncte. Până la finalul lunii iulie, piaţa s-a retras uşor însă a rămas în zona maximelor istorice. Într-un astfel de context, evoluţia pieţei de capital a adus investitorilor câştiguri potenţiale semnificative”, potrivit BVB.

Proiectul gazoductului BRUA: faza 1 s-a încheiat la valoarea de 377,4 milioane de euro

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele