Cadre sanitare răpuse de COVID-19

0
- Reclama -

Cu câteva luni în urmă, politicieni precum Buzatu (PSD), Norica Nicolai (ALDE) sau, mai voalat, primarul Craiovei, Olguța Vasilescu încercau să pară simpatici votanților care nu cred în coronavirus, susținând tot felul de teorii mincinoase ale conspirației. Acum, când ne apropiem de primul an de prezență a COVID-19 în lume, din ce în ce mai mulți oameni angrenați în sistemul de sănătate încep să moară de această boală teribilă.

 

Activitatea din Secţia Medicină internă a Spitalului Orăşenesc Balş, unde erau îngrijiţi şi pacienţi cu COVID-19, a fost suspendată pentru o săptămână, după ce şapte angajaţi din această secţie au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2, iar una dintre asistentele infectate, în vârstă de 47 de ani, a murit, a declarat luni pentru managerul unităţii medicale, Carmen Daniela Grigoriu.

„În spital sunt şapte angajaţi infectaţi, toţi de la Secţia medicală, asistenţi şi infirmieri. De astăzi am obţinut de la Direcţia de Sănătate Publică, pentru o săptămână, suspendarea activităţii secţiei Medicină inernă, unde au fost trataţi pacienţii COVID. Se face dezinfecţie completă şi nu se mai internează nimic”, a declarat Grigoriu.

Un voluntar în testarea unui vaccin anti COVID-19 a murit în Brazilia

- Reclama -

În această secţie erau internaţi 11 pacienţi, dintre care trei au fost transferaţi către alte unităţi medicale şi opt vor fi externaţi cu izolare la domiciliu şi monitorizare prin medicul de familie.

În perioada în care activitatea Secţiei medicale de la Spitalul Balş va fi suspendată, pacienţii care vor necesita internare în această secţie vor fi direcţionaţi către alte spitale din zonă.

Luni dimineaţa, o asistentă de 47 de ani de la Spitalul Balş, care lucra în Secţia Medicină internă, a decedat la Spitalul Municipal Caracal. Un alt angajat din aceeaşi secţie, de asemenea testat pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2, o infirmieră, este la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

În judeţul Olt, de la începutul pandemiei au fost confirmate 3.145 de cazuri de COVID-19, luni fiind raportate 38 de cazuri noi de îmbolnăvire.

Vezi și https://casoteca.ro/magazin/

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele