Căldură de acasă pentru grădiniţe

0

Directorii mai multor grădiniţe din Buzău, care nu primesc de o săptămână căldură prin sistemul centralizat, le-au cerut părinţilor să aducă de acasă calorifere pentru a încălzi clasele, în care nu sunt mai mult de 16-17 grade.

La Buzău, regia de termoficare a oraşului a întrerupt furnizarea căldurii săptămâna trecută, după ce producătorul de agent termic, Ecogen, a ajuns în imposibilitatea de a-şi mai achita facturile la gaze şi astfel nu a mai putut produce căldură. De atunci, circa 8.000 din cele 12.000 de familii care mai sunt branşate la sistemul centralizat stau în frig. În şcoli, în grădiniţe şi în creşe, copiii stau şi câte 8 ore la 16-17 grade. În total, sunt 40 de instituţii care nu mai primesc căldură, deşi temperatura la amiază nu depăşeşte 11 grade Celsius, iar noaptea coboară până la 6-7 grade. “Nu avem nicio soluţie. Cel mai probabil, Ecogen, producătorul de agent termic, nu va mai putea furniza căldură primăvara aceasta. Nu avem soluţii, nu ştim ce să facem. Practic, nu avem nicio soluţie, iar Ecogen va intra în insolvenţă”, susţine, potrivit News.ro, directorul Regiei de Termoficare din Buzău, Aurel Gubandru.

În grădiniţele cu program prelungit, directorii au cerut părinţilor să aducă de acasă calorifere electrice pentru a încălzi clasele în care nu sunt mai mult de 16-17 grade, însă nici acestea nu fac faţă. Copiii au ajuns să stea îmbrăcaţi cu gecile pe ei şi chiar să doarmă aşa.

Citeşte şi: PMP mai vrea o întrebare la referendum

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele