Apa Calipso – plan de investiții atins în primele luni din 2017

0
- Reclama -

Producătorul român de apă de izvor, Calipso, a investit deja, în primele luni din 2017, un sfert din bugetul planificat pentru acest an.

Calipso a urmat, în luna februarie, planul de investiții început în 2016 pentru tehnologizarea și eficientizarea capacității de producție și reducerea cantității de plastic folosit la îmbuteliere.

“Ne-am propus la începutul anului să ne concentrăm pe modernizare, eficientizare și reducerea amprentei de mediu. Bugetul este unul ambițios, de cel puțin 2 milioane de euro. Deja am alocat un sfert din acesta achiziționării unei mașini de baxare de ultimă generație și cu siguranță nu ne vom opri aici”, a declarat Daciana Siderache, director general Calipso.

În cifre, investiția din luna februarie  se concretizează în reducerea consumului de ambalaj cu aproximativ 60 tone pe an, și reducerea corespunzatoare a amprentei de mediu.

“Obiective importante pentru noi sunt și acoperirea întregii rețele de retail modern, creșterea numărului de distribuitori, mărirea portofoliului de produse, distribuție proprie în magazinele de proximitate, să acoperim și comerțul tradițional. Sunt obiective îndrăznețe pentru care suntem foarte încrezători”, a mai adăugat Daciana Siderache.

- Reclama -

Daciana Siderache: “În piață, se face tot mai mare focus pe puritatea apei, cantiatea de nitriți sau reziduul fix”

“Consumatorii încep să cunoască piața, de orice natură ar fi ea. Accesul la informație face lumea produselor transparentă, iar alegerile sunt făcute pe baza unui mix complex de considerente. Primează acum seriozitatea și raportul calitate preț. Pe piața apelor îmbuteliate, consumatorul este atent la caracteristicile apei pe care o consumă și se informează cu mai mult interes asupra a ceea ce scrie pe etichetă. Se face tot mai mare focus pe puritatea apei, cantitatea de nitriți sau reziduul fix”, a mai adăugat Daciana Siderache.

Cele mai importante coordonate în analiza apei o reprezintă reziduul fix, cantitatea de nitriți și Ph-ul. Conform reglementărilor în vigoare, la noi în țară, o apă minerală este bună de băut dacă reziduul fix este mai mic de 500 mg/l, iar Ph-ul trebuie să fie cât mai apropiat de Ph-ul corpului uman.

“Aceste caracteristici ale apei încep să fie cunoscute și dezbătute de către consumatori și este un lucru îmbucurător. Credem că este de datoria noatră, ca producători și îmbuteliatori de ape , să încurajăm educația și informarea consumatorului cu privire la apa pe care o bea”, a încheiat Daciana Siderache.

Nivelul de nitriți prezenți în apa de izvor naturală imbuteliată de Calipso se situează sub capacitatea de detecţie a aparatelor de laborator, în vreme ce reziduul fix este de 372 mg la litru, iar valoarea pH-ului este de 8,2, similar cu Ph-ul lichidelor din corpul uman.

Analizele de laborator arată că apa Calipso, provenită dintr-un izvor natural, este o apă cu un complex optim de minerale, ceea ce o încadrează în zona apelor oligominerale. Apa de izvor Calipso este extrasă dintr-un izvor situat la peste 250 de metri adâncime, în Codrii Vlăsiei.

Despre  Calipso

Compania  Calipso a fost înființată în anul 1991, având acum peste 140 de angajați, şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de aproximativ 50 de milioane de lei. Calipso este producător și îmbuteliator de apă de izvor plată și carbo, băuturi răcoritoare și apă aromatizată. Noua unitate de producție , care are o capacitate de producție de 900.000 litri/zi, a fost pusă în funcțiune din 2010 și este situată in jud. Ilfov, pe o suprafață de 40.000 mp.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele