Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc pentru Moțiunea anti-Cîțu

0

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc în şedinţă comună pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”.

 

Florin Cîţu a declarat că parlamentarii coaliţiei de guvernare nu vor vota moţiunea de cenzură depusă de PSD, însă a arătat că aceştia pot participa la şedinţa de plen a Parlamentului pentru divertisment.

Liderul AUR, George Simion a declarat că nu vor susține moțiunea PSD, dar că vor vota orice moțiune care poate trimite acasă Guvernul Cîțu.

Moţiunea de cenzură a fost prezentată în plenul reunit săptămâna trecută.

PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu în Parlament

Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României ‘spre prăpastie cu o viteză uluitoare’ şi este momentul ca Guvernul Cîţu să plece acasă, se arată în textul moţiunii de cenzură.

„Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăieşte de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Preţurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esenţiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depăşit 6 lei. Numai ‘lucruri fantastice’! Datoria publică bate record după record, iar de ţinta de deficit de 3% nu îşi mai aminteşte nimeni! Cu toate acestea, alocaţiile, salariile şi pensiile sunt îngheţate şi antreprenorii se plâng că statul nu le plăteşte lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Şi atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: ce aţi făcut cu banii, domnule Cîţu!?”, conform documentului iniţiat de parlamentarii PSD.

Vezi și Marcel Ciolacu: 20 de voturi și trece Moțiunea

Potrivit textului, în timp ce ‘camarila politică şi firmele de partid au profituri grase’, „majoritatea românilor îşi văd redusă în fiecare secundă puterea de cumpărare”.

PSD afirmă că „atitudinea de vătafi îmbuibaţi care varsă lacrimi de crocodil de grija poporului” a guvernanţilor „este înspăimântătoare”.

Pentru a fi adoptată, moţiunea trebuie să aibă 234 de voturi „pentru”, adică jumătate plus unu din numărul de mandate. PSD are 157 de parlamentari.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele