Cancelarul Austriei, Alexander Schallenberg, va demisiona imediat după ce a fost ales

0
Sursa foto: facebook/Aussenministerium
- Reclama -

Schallenberg a anunţat joi seară că intenţionează să renunțe la funcție imediat ce va fi ales noul preşedinte al Partidului Popular – ÖVP, findcă fostul cancelar Sebastian Kurz s-a retras din funcţia de lider al formaţiunii politice.

Imediat ce vor fi rezolvate problemele procedurale din interiorul partidului, funcţia de cancelar va deveni disponibilă. Postul de cancelar şi cel de preşedinte al formaţiunii trebuie să fie deţinute din nou rapid de aceeaşi persoană„, a declarat Alexander Schallenberg, citat de site-ul „DiePresse.com”.

Nu a fost niciodată intenţia mea şi nici nu am avut obiectivul de a ocupa funcţia de lider al Partidului Popular„, a subliniat Schallenberg. Amintim, Alexander Schallenberg, fost ministru de Externe, a devenit cancelar al Austriei pe 11 octombrie, după demisia cancelarului Sebastian Kurz din cauza unor anchete de corupţie.

Tot joi seară, Sebastian Kurz a anunţat că demisionează şi din funcţia de preşedinte al Partidului Popular (centru-dreapta). Potrivit presei austriece, Karl Nehammer, actualul ministru de Interne, este favorit pentru a fi ales preşedinte al ÖVP.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele