Candidatul lui Erdogan a pierdut alegerile în Istanbul

0

Ekrem Imamoglu, candidat din partea Partidului Republican al Poporului (CHP, de opoziţie) a obţinut 53,6% din voturi la alegerile municipale desfăşurate duminică la Istanbul, iar fostul premier Binali Yildirim, susţinut de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, 45,4%, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Rezultatele preliminare au fost publicate după numărarea a 94,5% din voturi, potrivit CNN Turk. La scurt timp după anunţ, Yildirim şi-a recunoscut înfrângerea.

Alegerile pentru primăria metropolei turce s-au repetat după ce formaţiunea de guvernământ, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), a contestat victoria lui Imamoglu la scrutinul din 31 martie, care a fost în cele din urmă anulat de autoritatea electorală.

În martie, candidatul CHP câştigase cu un avans mult mai mic în faţa lui Yildirim. Imamoglu a fost primar timp de 18 zile, înaintea anulării rezultatelor.

Reuters reaminteşte că AKP şi predecesorii acestuia au deţinut primăria Istanbulului timp de 25 de ani, iar înfrângerea este apreciată ca o lovitură pentru preşedintele Erdogan, şi el fost primar al oraşului.

Citeşte şi Turcia lucrează la propriul avion de luptă de generaţia a 5-a, TF-X

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele