Carmen Dan: „Șefii Jandarmeriei sunt chemaţi la Parchet şi puşi în faţa acelor protestatari agresivi”

0

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, spune că ar vrea să constate o abordare echilibrată în anchetele privind violenţele din 10 august, dar până acum au fost anchetaţi doar jandarmii, ea susţinând că are loc o intimidare a unei instituţii, pentru că toţi şefii Jandarmeriei sunt chemaţi la Parchet şi „puşi în faţa acelor protestatari agresivi prezenţi acolo să-i aştepte”.

„Dacă au existat abuzuri din partea unor jandarmi, aceştia sunt convinsă că vor răspunde, dar nu putem generaliza şi eu spun că nu trebuie să intimidăm o întreagă instituţie a statului pentru câteva acţiuni individuale ale unor jandarmi. Ce vedem acum asta este. O intimidare a unei instituţii, pentru că toţi şefii acestei instituţii sunt chemaţi la Parchet şi puşi în faţa acelor protestatari agresivi prezenţi acolo să-i aştepte. Nu vi se pare că am mai văzut scenele astea?”, a declarat ministrul de Interne, sâmbătă seară, la România TV.

Ea a afirmat că ar vrea să constate o abordare echilibrată în anchetele privind violenţele din 10 august, dar până acum au fost anchetaţi doar jandarmii, iar persoanele care au provocat violenţe şi pentru care au fost depuse la Parchet probatorii nu au fost chemate la audieri.

Carmen Dan a mai spus că se aşteaptă să fie citată şi ea la Parchetul General pentru audieri în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei şi că va merge „fără absolut nicio rezervă” şi va fi sinceră cu procurorii.

Carmen Dan declara, miercuri, la Sntena 3, că Parchetul nu îi cheamă la audieri pe cei care au comis violenţe în Piaţa Victoriei, deşi au fost identificaţi de Poliţie 69 de agresori, iar probatoriile au fost depuse de MAI la Parchet, ea susţinând că, de fapt, „lovitura şi interesul este pentru conducerea Jandarmeriei şi a Ministerului de Interne”. Ea a mai spus că sunt sute de persoane care au provocat violenţe şi despre care nu se vorbeşte.

Citește și Bilanțul cutremurului din Indonezia s-a dublat: Sunt „cel puțin” 832 de morți

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele