Carrefour înlocuiește pungile de plastic cu produse din materiale biodegradabile

0

Carrefour România introduce pungile 100% biodegradabile, o soluție pentru eliminarea a milioane de pungi de plastic. Create pe baza polimerilor naturali de către un producător român, noile pungi vor fi disponibile în toate cele peste 320 de magazine din România până la finalul lunii iunie.  

Cum din iulie utilizarea pungile din plasticnu vor mai apărea pe piață, Carrefour a profitat de prilej și a semnat un contract pentru producția pungilor biodegradabile cu Florn Pogonaru, care a lansat anul trecut firma specializată Prodplast Bio și deține branul Biodeck specializat în produse reregenerabile din plante, care să înlocuiască alte produse, precum tacâmuri, farfurii sau pahare din plastic.

„Introducerea pungii biodegradabile este un pas major în viziunea noastră de a promova o viață mai bună și de a deveni lider în tranziția alimentară pentru toți, prin promovarea unei economii circulare în România, o economie care favorizează materialele biodegradabile, rapid și sigur, în dauna celor toxice pentru mediu, și care se concentrează pe prevenirea eliberării de deșeuri greu reciclabile. Implementarea aceastei viziuni Carrefour are la bază folosirea inovației și biotehnologiei dezvoltate la standarde internaționale, împreună cu parteneri locali, care sunt conectați la ecosisteme globale de inovație”, spune Anca Damour, Director Corporate Affairs și Comunicare Carrefour România.

Punga realizată în parteneriat cu primul brand românesc de ambalaje 100% biodegradabile – Biodeck, este fabricată din amidon de porumb și este imprimată cu cerneală pe bază de soia, special concepută astfel încât să se biodegradeze rapid (3-6 luni) și complet, fără să polueze mediul înconjurător.

Mai mult, punga este în întregime compostabilă (convertibilă în material organic de către microorganisme apărute natural) – conform certificării S0708. Pentru început, pungile 100% biodegradabile vor fi disponibile clienților Carrefour în două formate, cu o capacitate de 5kg, respectiv 7 kg.

„Ne bucură inițiativa Carrefour România de a implementa politici sustenabile cu privire la înlocuirea pungilor din plastic cu unele prietenoase cu mediul, dar şi faptul că am găsit un partener care își dorește să facă acest lucru pe termen lung. Pungile noastre sunt făcute din resurse regenerabile, certificate la nivel european și respectă directivele Uniunii Europene cu privire la compostabilitate. În funcție de căldură și de umiditate, ele se biodegradează complet între 3 și 6 luni, în condiții de compostare”, susține Adrian V. Georgescu, Director de Vanzări Grup Prodplast.

Pungile de plastic dispar din ianuarie 2019

Potrivit legislației în vigoare din iulie pungile de plastic nu vor mai fi introduse pe piață, iar de la 1 ianuarie 2019 e interzisă comercializarea acestora.

Ca efect, Carrefour le va înlocui cu pungi din materiale biodegradabile, produse de Prodplast Bio, controlată de Florin Pogonaru.

Prodplast a dezvoltat și mallul Veranda din Obor, unde Carrefour e ancoră de retail. Compania franceză e al doilea retailer din lume și cel mai mare din Europa șo deține 323 de magazine, 23 dintre ele fiind hipermarketuri.

Sursa: Carrefour înlocuiește pungile de plastic cu produse din materiale biodegradabile

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele