Cascada Cailor din Munţii Pietrosul Rodnei, destinație pentru Rusalii

0

Cascada Cailor din Munţii Pietrosul Rodnei, situată pe teritoriul Parcului Naţional Munţii Rodnei, este unul dintre cele mai pitorești locuri care ar putea fi vizitat în minivacanţa de Rusalii.

 

“Puţină lume din ţară ştie faptul că în Munţii Rodnei avem una dintre cele mai înalte cascade din ţară, unde apa cade de la o înălţime de 90 de metri, peste mai multe praguri stâncoase pentru ajunge la baza muntelui. Cascada Cailor e situată la o altitudine de 1.300 de metri, iar apa se strânge înaintea căderii într-un circ glaciar ca apoi să cadă peste mai multe pante calcaroase, cunoscute în zonă sub numele de Podul Cailor. Cascada este accesibilă uşor în timpul verii, iar pe durata sezonului rece turiştii au nevoie de ghid. Fiind minivacanţa de Rusalii, maramureşenii, dar şi turiştii aflaţi în trecere prin judeţ ar putea vizita cascada. Accesul la cascadă e mai lejer din oraşul Borşa”, a spus Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş,.

Vezi și Cascada Cailor, cea mai înaltă cascadă din România

Preşedintele CJ Maramureş a subliniat că turiştii pasionaţi de aventură ar putea pentru o zi să facă o incursiune pe teritoriul Parcului Naţional Munţii Rodnei, cunoscut printre specialiştii în domeniu ca “rezervaţiei a biosferei” care protejează numeroase specii de plante şi animale pe un habitat întins.

“Pasionaţii de drumeţii pot admira şi frumuseţile reliefului tipic alpin din Parcul Naţional Munţii Rodnei. În Maramureş avem locuri minunate, frumuseţi naturale, care merită vizitate de fiecare turist care doreşte să regăsească, pentru câteva ore, linişte şi conexiunea cu natura”, a mai spus Ionel Bogdan.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele