Cât de gravă e accidentarea Cristinei Neagu şi când va putea juca din nou

0
Women's EHF EURO 2018, main round game - Group II - Hungary - Germany in Palais des sports Jean Weille Nancy, Nancy, France 09.12.2018. Mandatory Credit © Anze Malovrh / kolektiff
- Reclama -

Neagu a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate de la genunchiul drept, verdictul medicilor sosind după RMN-ul efectuat în această dimineaţă. În aceste condiţii, Cristina nu va mai juca în acest sezon.

Cristina Neagu a fost accidentată la finalul partidei cu Ungaria de la Campionatul European.

În minutul 52 al meciului România – Ungaria, la scorul 26-27, Cristina Neagu, 9 goluri până în acel moment, a fost faultată de unguroaica Szimonetta Planeta şi i-a ”fugit” genunchiul drept, fiind scoasă pe targă din teren şi transportată la spital.

Potrivit trimisului prosport.ro la Nancy, Marius Huţu, selecţionerul Martin Ambros o va chema pe Bianca Bazaliu de urgenţă în Franţa pentru completarea lotului. „Lucrăm la treaba asta“, a spus Ambros Martin.

Bianca Bazaliu (21 de ani) e legitimată, ca Neagu, la CSM Bucureşti. Ea a fost componentă a echipei de junioare a României care a câştigat medalia de aur la Campionatul Mondial din Macedonia, în 2014. Atunci, Bazaliu s-a clasat pe locul 2 în topul marcatoarelor, cu 76 de goluri înscrise, şi a fost votată în echipa ideală a turneului ca cel mai bun inter stânga.

- Reclama -

Ce înseamnă o ruptură a ligamentelor încrucişate

Ligamentele furnizează stabilitate şi limitează mişcările de rotaţie internă a tibiei, previn hiperextensia genunchiului, limitează deplasarea anterioara a tibiei în timpul flexiei genunchiului.

Tratament

În general pentru persoanele active se optează pentru reconstrucţia ligamentului încrucişat anterior, tratament chirurgical care va fi urmat de tratamentul de recuperare ce poate dura şase luni.

Citeşte şi Ce se mai fură: porțile de la un teren de fotbal!

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele