Câțu: economia a fost condusă pe modelul Al Capone

0

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că, în ultimii trei ani, economia României a fost condusă după două bugete, după modelul Al Capone.

Acesta susține că totul a fost premeditat şi a anunţat că va sesiza instituţiile abilitate.

”Economia României, în ultimii trei de ani, a fost condusă după două bugete. Un buget a fost cel prezentat în Parlament, a existat un al doilea buget, cu informaţii reale, folosit pentru finanţarea baronilor locali. Exact metoda folostă de Al Capone, care avea un registru pentru fisc şi un registru pentru el”, a declarat ministul.El a precizat că s-a uitat să vadă care este, de fapt, situaţia datelor reale şi că a discutat cu reprezentaţi ai Comisiei Europene şi ai organismelor financiare internaţionale.”Cam tot ce am găsit aici a depăşit cele mai pesimiste aşteptări”, a susţinut ministrul de Finanţe.”Situaţia reală nu era cunoscută şi nu era anticipată nici de partenerii internaţionali”, a subliniat el.

Cîţu a precizat că va sesiza organele abilitate în legătură cu această situaţie. ”Totul a fost premeditat. În ultimii trei ani de zile au fost afectate fundamentele economiei româneşti”, a conchis Florin Cîţu.El a afirmat că bugetul naţional a fost transformat într-un instrument în slujba partidului, iar ”recificările bugetare erau intrumentul”.

Citește și: PIB-ul a crescut cu 4% în primele nouă luni

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele