Ce am aflat despre tratamentele de canal după o vizită la Dental West?

1

Pentru majoritatea oamenilor nu există durere mai greu de suportat ca durerea de dinți. Din fericire însă, în cele mai multe cazuri, sursa acestei dureri este reprezentată de o carie care, tratată corespunzător, se poate vindeca repede și fără repercursiuni. Cel puțin, așa a fost situația mea.

Știam că am un molar cariat, dar din cauza timpului mereu insuficient, am amânat mersul la dentist până m-am trezit într-o dimineață cu o durere profundă, care nu m-a lăsa nici să mă ridic din pat. Ideea de a merge la serviciu într-o astfel de condiție am exclus-o din start așa că mi-am sunat imediat șeful să-i transmit că-mi voi lua o zi de concediu și apoi am căutat pe internet un cabinet stomatologic bun.

Astfel, am aflat despre Dental West și după ce am citit câteva din recenziile foștilor pacienți, mi-am făcut imediat o programare. Din fericire, nu a trebuit să aștept prea mult pentru că am fost primit în aceeași zi și am beneficiat pe loc un tratament de canal care s-a dovedit cea mai bună soluție pentru problema mea. Iar cu ocazia aceasta, am aflat și câteva lucruri importante despre acest tip de tratamente, lucruri care cred că te-ar putea ajuta și pe tine dacă te vei confrunta vreodată cu o situație similară.

Cariile dentare pot avansa până la nervul dintelui

Te-ai întrebat vreodată de ce unele carii dor, iar altele nu? Ei bine, acest lucru se întâmplă datorită faptului că nu toate cariile sunt la fel de profunde. La început, toate cariile sunt superficiale și afectează doar suprafața dintelui, dar pe măsură ce trece timpul, printr-un proces ireversibil ele pot ajunge până la nervul dintelui și atunci apare durerea. Există și cazuri în care nervul unui dinte poate muri rapid, fără dureri prea mari sau chiar deloc dacă ai parte de un accident sau lovești dintele cu putere, ori dacă este vorba de o carie mai veche care a evoluat foarte încet și nu a declanșat durere. Însă, indiferent de situație, cea mai bună soluție este un tratament de canal, denumit și tratament endodontic.

Chiar și cariile deja tratate pot provoca durere

Dacă o carie nu este tratată corespunzător, ea poate avansa în continuare și dezvolta o infecție cronică, la vârful rădăcinii dintelui. Inflamația astfel apărută cauzează imediat și durere și singura metodă eficientă de vindecare este tot un tratament de canal realizat cu responsabilitate.

Există o mulțime de motive care pot determina eșecul unui tratament de canal

Bineînțeles, la fel ca în cazul oricărui alt tip de tratament, profesionalismul și experiența doctorului valorează enorm. Dar există și situații în care un tratament de canal poate da greș din cauza anatomiei complicate a dintelui, existența unui tratament mai vechi sau nerespectarea de către pacient a indicațiilor de după tratament oferite de medic. Poate că nici nu mai este necesar să menționez, dar și în astfel de situații singurul mod în care poți să reacționezi corect este să apelezi la un nou tratament, în cadrul unui cabinet stomatologic de încredere.

Un simplu nerv poate determina probleme foarte grave

Dacă stăm să ne gândim la ce complicații poate determina un nerv care nu este îndepărtat la timp, ajungem la concluzia că durerea profundă determinată de carii nu este neapărat un lucru rău, ci pur și simplu modul în care organismul nostru trage un semnal de alarmă și ne atrage atenția că trebuie să acționăm imediat. În cazuri avansate, un nerv infectat poate determina pierderea dintelui sau poate provoca chiar și moartea pacientului prin septicemie.

Un dinte fără nerv este un dinte care trebuie protejat

Un dinte fără nerv se sensibilizează. În primul rând, țesuturile dentare își schimbă consistența originală și devin foarte casante. Astfel, în timpul masticației se pot transmite forțe prea mari pe zona slăbită, iar dintele se poate fractura. De aceea, pentru a proteja dintele fără nerv, medicul recomandă în general acoperirea cu o coroană cu rol de protecție, prin transmiterea presiunii din timpul masticației uniform, pe toată suprafața dintelui.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele