Ce crede Google despre noi?

0

Se spune ca Google stie mai multe despre tine decat partenerul de viata. Acum gigantul motor de cautare iti spune cine crede ca esti.

Google are o unealta, Ad Preferences, cu ajutorul careia aduna tot ceea ce crede despre tine. Informatiile sunt colectate de pe site-urile pe care le vizitezi, iar motorul de cautare ghiceste varsta si sexul, insa nu de fiecare data nimereste. Informatiile acestea sunt folosite in scopuri comerciale, pentru ca reclamele pe care le vezi sa ajung la persoanele care ar putea fi interesate de ele.

Citiți și Google și manipularea istoriei

„Profilul” personal al fiecarui utilizator este facut pe baza intereselor lui, la care se adauga varsta si sexul. Google construieste acest profil detaliat uitandu-se la site-urile pe care le-a vizitat anterior persoana respectiva. Varsta si sexul se decid pe baza informatiilor despre alti utilizatori care au vizitat paginile acelea, ceea ce duce frecvent la greseli. In cele mai multe cazuri, insa, informatiile sunt corecte.

Un blogger femeie de la site-ul Mashable a descoperit ca Ad Preferences de la Google presupunea ca e barbat doar pentru ca e pasionata de tehnologie si calculatoare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele