Ce reguli trebuie să respecți pe plajele din România și Bulgaria

0

Distanțarea faţă de persoanele din jur rămâne regula principală, pe litoralul românesc. Intrarea pe plajă se va face pe culoare semnalizate, iar dacă limitele de capacitate sunt depășite accesul poate fi restricționat. E luată în calcul și posibilitatea rezervării șezlongurilor.

 

Turiștii află primele reguli pe care le au de respectat când ajung la plajă.

Accesul pe plajele amenajate depinde de numărul șezlongurilor. Pentru a-și asigura un loc, turiștii vor putea să facă rezervări.

Șezlongurile vor fi poziționate la o distanță de cel puțin doi metri, mai ales acolo unde turiștii nu fac parte din aceeași familie.

O altă recomandare este ca mâncarea vândută pe plajă să fie ambalată.

Suprafețele atinse frecvent de mai multe persoane trebuie curățate și dezinfectate zilnic, iar cei care nu pot respecta distanța trebuie să poarte măști.

La punctele de plată se vor monta bariere fizice precum paravanele din plastic, iar activitățile sportive sau de agrement vor fi permise doar în spații amenajate.

Sectoarele de plajă lărgite vor fi predate, cel mai devreme, la 1 iulie, spre nemulțumirea mai multor patroni de la mare.

Vezi și Programul “Litoralul pentru Toţi” începe astăzi

În Bulgaria, fără test COVID negativ

Și plajele din Bulgaria sunt gata să primească turiștii extrem de puțin, alungați, deocamdată de vremea rea. Românii, care pot intra în țara vecină fără test PCR, sunt clienții stațiunilor de pe coasta bulgărească a Mării Negre. Bulgaria se numără printre primele state europene care vor introduce certificatul digital al UE pentru COVID.

S-au anulat multe zboruri spre Bulgaria din cauza începutului de vară atât de rece. Cu toate acestea, cei care lucrează în turismul din țara vecină sunt optimiști.

Primii care se bucură de liniștea de pe litoralul bulgăresc sunt românii. Guvernul a hotărât că pentru ei nu mai este obligatorie dovada unui test COVID negativ.

Ministerul bulgar al turismului s-a asigurat că sunt toate regulile respectate înainte de a deschide sezonul oficial. Decizia de a nu mai prezenta obligatoriu la intrarea în țară a unui test COVID negativ se aplică și polonezilor.

Pentru noi sezonul din acest an va fi cu siguranță mai bun ca cel de anul trecut” spune un om de afaceri bulgar.

Optimismul acestui concesionar al uneia dintre plajele de pe litoralul bulgăresc este împartășit și de ceilalți oameni de afaceri din industria turismului. Mai ales că prognozele meteorologice arată că în următoarele zile vremea se va încălzi și ploile se vor rări. Dar nu este vorba doar despre benefciile celor din turismul din țara vecină. Si tuirștii abia așteaptă să înceapă din nou distracția.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele