Ce știm despre racheta Neptun care a distrus Crucișătorul Moskva

1
racheta neptun

Racheta Neptun este ”vinovată” pentru distrugerea impozantului crucișător Moskva, mândria și ”puterea” flotei criminalului Putin la Marea Neagră.

 

Vezi și Imagini cu crucișătorul Moskva chiar înainte de scufundare

Racheta Neptun este dotată cu un focos care cântăreşte 150 de kilograme, atinge o viteză de aproximativ 900 de kilometri pe oră, fiind concepută pentru a distruge nave de până la 5.000 de tone. Zboară la o altitudine foarte mică, la câţiva metri deasupra nivelului mării, şi poate efectua manevre în timpul acţiunii.

Racheta Neptun devine un pericol pentru orice navă rusească dat fiind că are o rază de desfăşurare de circa 280 de kilometri.

Directorul companiei de informaţii şi consultanţă Defense Express, Serghei Zgureţ, a explicat:

„Este imposibil s-o detectezi chiar şi pe vreme normală: la o înălţime de 5-7 metri, este văzută de mijloace radar doar pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece orizontul radio este mai înalt faţă de zborul rachetei peste suprafaţa apei. Zboară foarte jos”.

Proiectul pentru dezvoltarea şi fabricarea complexului Neptun a fost implementat „într-un timp nerealist de scurt, cu finanţare minimă în contextul unei confruntări militare cu Rusia”.

Racheta de croazieră anti-navă ucraineană R-360 Neptun a început să se dezvolte în biroul de proiectare „Luch” din Kiev, în 2014. În 2018 s-au efectuate teste, în urma cărora rachetele au distrus ţinte maritime.

 

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele