Cea mai călduroasă lună august din istoria măsurătorilor meteorologice, a fost înregistrată în China

0

China a înregistrat în 2022 cea mai călduroasă lună august de la debutul măsurătorilor meteorologice, în 1961, a anunţat marţi postul public de televiziune CCTV.

Luna trecută, temperatura medie în China a fost de 22,4 grade Celsius, cu 1,2 grade Celsius mai ridicată decât precedentul record istoric, potrivit meteorologilor, relatează Agerpres.

Valurile de căldură din mijlocul verii nu sunt neobişnuite în China în special în vestul arid şi în sudul ţării. Însă țara se confruntă anul acesta cu condiţii meteorologice extreme, exacerbate de schimbările climatice, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Recorduri de temperatură luna trecută

Circa 267 de staţii meteo de pe întreg teritoriul ţării au înregistrat de asemenea recorduri de temperatură luna trecută, potrivit CCTV.

August s-a aflat totodată pe locul al treilea în topul celor mai secetoase luni înregistrate vreodată în China, cu precipitaţii medii sub 23,1% în comparaţie cu cele înregistrate în mod obişnuit.

Vara aceasta, „numărul zilelor de căldură puternică a fost anormal de ridicat”, au precizat serviciile meteorologice pentru postul de televiziune, precizând că se vor face simţite în continuare consecinţele.

Temperaturile au depășit 40 de grade

În mai multe provincii, temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius în ultimele săptămâni, ceea ce a dus la folosirea aproape sistematică a aparatelor de climatizare.

Problema este însă că reţelele electrice nu fac faţă atunci când cursurile de apă sunt secate din cauza căldurii, iar barajele funcţionează cu dificultate.

Mai multe provincii au fost nevoite să raţionalizeze electricitatea urmând exemplul Sichuan (sud-vest), una dintre cele mai afectate regiuni, ceea ce a afectat semnificativ activităţile zilnice şi companiile.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele