CEDO a admis sesizarea lui Kovesi în care contestă revocarea sa din funcție de către CCR

0

Sesizarea la CEDO formulată de fosta șefă a DNA, Laura Codruta Kovesi, în care contestă modul în care a fost revocată din funcție, a trecut rapid de procedura de filtru, ceea ce înseamnă că este în principiu admisibilă si ca începe judecata pe fond.

Nicolae Popescu, avocatul Laurei Codruta Kovesi a declarat pentru G4media: “Plângerea a trecut de filtru. Peste 90% din plângeri nu trec. Curtea a constatat că îndeplinește criteriile de admisibilitate și va merge într-o etapă superioară. Începe judecata pe fond”.

Laura Codruţa Kovesi a atacat la CEDO decizia de revocare din funcţia de şef al DNA

Kovesi susține că nu a avut calitatea de parte în conflictul constituțional soluționat la CCR, că instanța constituțională a hotărât revocarea sa, dar că nu a fost citată, nici n-a avut posibilitatea de a se apăra.

Kovesi mai arată că decizia CCR nu a putut fi contestată și că, în consecință, nu i-au fost respectate garanțiile unui proces echitabil.

“Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului în ceea ce privește revocarea din funcția de procuror șef al DNA ca urmare a Deciziei nr.358 din 30 mai 2018 pronunțată de Curtea Constituțională.

Pe 9 iulie anul trecut, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a şefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după ce a fost obligat în acest sens de Curtea Constituţională.

sursa:  G4media

Citește și Laura Codruţa Kovesi, surprinsă alături de Gelu Oltean, fostul şef al serviciului secret „Doi şi-un sfert”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele