”Cel mai prețios lucru este timpul!” Cu Ducu Darie timpul nu a mai avut răbdare

0
ducu-darie

Alexandru (Ducu) Darie, fiul regretatului actor Iurie Darie și al actriței Consuela Roșu, director general al Teatrului Bulandra din București, a încetat din viață astazi, la vârsta de 60 ani, informează Mediafax.

”Cel mai prețios lucru este timpul și îmi pare rău că în unele momente ale vieții mele am lăsat să treacă timpul. Dacă ar fi să o iau de la capăt, acesta este singurul lucru pe care, într-un fel, l-aș schimba, pentru că până la 20 de ani timpul este a tău, după 30 timpul este al altcuiva și cu cât mergi în sus, cu atât devine mai fulgerător”, spunea Alexandru Darie în 2011.

Alexandru Darie suferea de mai mulţi ani de ciroză şi era pe listele de transplant hepatic, iar în ultimele luni starea sa de sănătate s-a agravat. La începutul lunii septembrie, a fost internat la Institutul Clinic Fundeni, cu o complicaţie la plămâni, spun apropiaţii artistului.

Citește și: Românii petrec 32 de ore pe an în aglomerația din trafic

Regizorul de teatru Alexandru (Ducu) Darie s-a născut la 15 iunie 1959, la Bucureşti. A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ‘I. L. Caragiale” din Bucureşti, Facultatea de Regie de Teatru, Film şi Televiziune, în anul 1983.

Încă din timpul studenţiei, ca regizor al spectacolului ‘Paracliserul’ de Marin Sorescu, a fost răsplătit cu Marele Premiu pentru cea mai bună producţie la Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru “Jacques Lecoq”, Riccione, Italia (1981).

Printre spectacolele regizate de Alexandru Darie se numără ‘Visul unei nopţi de vară’ de William Shakespeare, spectacol distins cu premiile pentru cel mai bun regizor şi cele mai bune costume la prima ediţie a Festivalului Naţional de Teatru ‘I. L. Caragiale”. Cu acest spectacol a fost invitat, în anul 1991, de London International Festival of Theatre, susţinând, împreună cu trupa Teatrului de Comedie, un turneu în Marea Britanie.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele