Cele mai frumoase locații de vizitat în 2023. Destinații turistice exotice, pline de aventură și istorie

3
- Reclama -

Te gândești să evadezi într-un loc liniștit sau într-unul aglomerat? Există destinații turistice pentru orice dorință ai avea și chiar merită să bifezi unele orașe. Locuri frumoase de vizitat în 2023, încărcate de istorie sau locuri unde să îți creezi amintiri și unde distracția este în toi. 

Deși planificarea unei vacanțe necesită multă atenție, dar și documentare, spontaneitatea și necunoscutul sunt ingredientele de care ai nevoie pentru o experiență de neuitat.

Cele mai frumoase locații de vizitat în 2023

În 2023 încearcă să bifezi cât mai multe experiențe care merită trăite măcar o dată în viață. Anul acesta ar trebui să fie marcat de cât mai multe momente de neuitat.

Pentru a avea parte de o experiență completă este esențial să experimentezi culturi noi și să cunoști cât mai multe lucruri despre localnicii zonelor pe care le vizitezi, despre istoria acestora, tradițiile, obiceiurile, dar și despre gastronomia zonei.

Dacă îți este greu să te decizi cu privire la următoarea ta destinație de vacanță pentru 2023, atunci te invităm să descoperi câteva dintre propunerile noastre.

- Reclama -

Insula Symi – Grecia

Începe propunerile pentru cele mai frumoase locații de vizitat în 2023 cu o insulă din Grecia. Insula Symi este cunoscută pentru clădirile sale colorate, dar și pentru mitologia celor trei zeițe ale frumuseții, creativității și fertilității.

Primitoare pentru turiștii din lumea întreagă, insula oferă o mulțime de oportunități de relaxare. Atracția turistică principală este dată de arhitectura ce înconjoară insula, dar și de limpezimea apei acesteia. Cu o astfel de panoramă, nu e de mirare că Symi se află în top-ul preferințelor fotografilor din întreaga lume.

Algarve – Sudul Portugaliei

Rămânem pe continentul european, dar ne îndreptăm de această dată către regiunea sudică a Portugaliei, mai exact în Algarve. Zona din sudul Portugaliei impresionează cu o coastă de peste 200 de km la Oceanul Atlantic. Relieful este cel care te va lăsa fără cuvinte și care te va face să te simți într-o vacanță de vis.

Zona impresionantă este împrejmuită de stânci ce par sculptate, plajele cu nisipul fin, iar golfurile abia așteaptă să fie explorate. Zona se împarte în mai multe stațiuni turistice pe care le poți vizita. Printre cele mai cunoscute dintre acestea se numără: Albufeira Vilamoura, Faro și Lagos. Orașele de pe litoralul portughez au în spate secole de istorie și povești extraordinare.

Hamnoy – Norvegia

Dacă temperaturile scăzute nu sunt o problemă pentru tine, atunci pe lista ta de călătorii în 2023 trebuie să se afle și satul Hamnoy. Micul sat de pescari din Nordland, Norvegia, o să te lase fără cuvinte.

Situat în partea de est a insulei Moskenesoya, Hamnoy este locul ideal de unde să te poți bucura de luminile nordului. Cine nu-și dorește să fie spectator la frumusețile naturii. În fața spectacolului oferit de Aurora Boreală, temerile și grijile par că se risipesc.

Insulele Maldive

Insulele Maldive sunt potrivite pentru persoanele care iubesc plajele cu nisip alb. Deși este o variantă îndepărtată de zona Europei, destinația este una de vis. Nimic nu descrie mai bine atmosfera de relaxare decât o vacanță la soare pe una dintre aceste insule. Insulele Maldive sunt considerate ”perlele” Oceanului Indian. Nu e de mirare, având în vedere frumusețea plajelor.

Fauna sălbatică este întotdeuna în contrast cu apa limbede, turcoaz. Un sejur în Maldive reprezintă o experiență privată exotică. Poți să te bucuri de viața marină direct din camera ta sau poți să iei la pas fiecare colțișor al insulelor.

Citește și alte locuri pentru vacanțe: Locurile perfecte pentru vacanțele din 2023

Marele Canion – Arizona

Ne mutăm cu propunerile pentru cele mai frumoase locații de vizitat în 2023 și alegem de această dată ca teritoriu Statele Unite ale Americii. Prima propunere îți va tăia respirația. Dacă nu te-ai hotărât la destinația de vis pe care vrei să o vezi anul acesta, atunci poți trece pe listă Marele Canion.

Situat în nordul statului Arizona, Marele Canion este un adevărat spectacol oferit de natură. Format în urma a milioane de ani, astăzi bucură turiștii din lumea întreagă cu frumusețea sa.

Las Vegas – Nevada

Rămânem în Statele Unite, dar ne mutăm într-un alt stat. De data aceasta într-un loc cunoscut pentru viața efervescentă de noapte, Las Vegas. Cel mai mare oraș din Nevada se clasează în fiecare an printre cele mai populare destinații turistice din întreaga lume.

”Orașul care nu doarme niciodată” a fost construit aproape din nimic, în mijlocul deșertului. Astăzi găzduiește unele dintre cele mai impresionante hoteluri, cazinouri și ascunde povești desprinse din filme.

Valea Morții – California

Ultimul obiectiv pe care ți-l propunem din Statele Unite ale Americii este reprezentat de Valea Morții. Locul este considerat a fi cea mai joasă, aridă și fierbinte depresiune din California. Numele nu i-a fost deloc dat întâmplător, însă este cu siguranță una dintre minunile lumii. Death Valley este o regiune a contrastelor și a extremelor.

Spațiul este complet pustiu, iar temperaturile ridicate fac orice vizită o adevărată provocare. Însă în ciuda mediului greu de suportat, aici trăiesc peste 1.000 de specii de plante și animale, specii care au reușit să se adapteze de-a lungul timpului la temperaturile extreme.

Machu Picchu – Peru

Una dintre cele mai frumoase locații de vizitat în 2023 se află în America de Sud, în Peru. Machu Picchu este considerat una dintre minunile lumii și impresionează cu frumusețea sa. Orașul-templu ascunde în spate secole de istorie.

Acesta datează încă din seclul al XV-lea d.HR și este situat pe terirotirul regiunii actuale Cusco, din Peru. Probabil nu există persoană care să nu-și dorească să ajungă măcar o dată în această destinație turistică de top. Faimosul complex încă rămâne principala atracție turistică din Peru. Anual sunt așteptați mii de turiști din întreaga lume.

Templul Luxor – Egipt

Pentru că ne dorim să ai parte de călătorii cât mai variate, îți propunem o țară de pe continentul african. Egiptul este un loc impregnant cu o istorie aparte, dar și cu o mulțime de mistere care abia așteaptă să fie descoperite.

Pe lista de locuri pe care trebuie să le vizitezi în 2023 se află Templul Luxor, situat pe teritoriul orașului Luxor. Templul de pe malul Nilului te va cuceri încă din primele momente. Acesta a fost ridicat în cinstea zeului Amun în perioada Imperiului Nou.

Sydney – Australia

Printre cele mai frumoase locații de vizitat în 2023 se numără și Sydney. Capitala statului Noul Wales de Sud are de oferit o mulțime de atracții turistice. Orașul este considerat a fi cel mai mare din Australia și are în spate o poveste impresionantă. Dacă ți dorești o vacanță la superlativ, atunci aceasta este destinația perfectă pentru tine.

Orașul este strălucitor, zgomotos, dar totodată liniștit și relaxant. Un amalgam de senzații care ascunde o mulțime de povești interesante. Portul impresionant, dar și clădirile reprezentative te vor lăsa fără cuvinte. Unul dintre cele mai spectaculoase monumente din Sydney este chiar podu Sydney Bridge.

Taj Mahal – India

Pe lista cu cele mai frumoase locații de vizitat în 2023 avem și o propunere din Asia de Sud, mai precis din India. Dacă ți-ai propus să vizitezi India, atunci trebuie să treci pe lista ta de obiective și orașul Agra, unde se află cea mai frumoasă dovadă de iubire, anume Taj Mahal.

Monumentul a fost construit de către împăratul Shah Jahan. Acesta a fost gândit drept mausoleum pentru soția sa mult iubită, Mumtaz Mahal. Construcțiile clădirii au început în anul 1630 și s-au finalizat în 1653. Legenda spune că împăratul a fost răpus de durerea pierderii soției sale, încât a dat ordinul ca în memoria sa să se construiască un templu de o frumusețe răpitoare.

Marele Zid Chinezesc – China

Ne mutăm de această dată în Asia de Est și îți propunem o vizită inedită în China, mai precis la Marele Zid Chinezesc. Se crede că prima parte a zidului a fost construită în a doua jumătate a secolului al V-lea î.Hr. Zidul avea drept scop principal acela de a apăra granița imperiului chinez de atacurile popoarelor nomade din nordu Chinei.

Marele Zid Chinezesc este considerat a fi cea mai mare construcție de pe glob, având o lungime de aproximativ 21 de mii de kilometri. Construit acum mai bine de 2.200 de ani, zidul continuă să fie vizitat și astăzi de milioane de turiști.

Sursa: catine.ro

- Reclamă -

3 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele