Celebrul scriitor John le Carré a murit

1

Scriitorul britanic John le Carré, cunoscut pentru romane ca „Tinker, Tailor, Soldier, Spy”, „The Constant Gardener” şi „The Spy Who Came in from the Cold”, a murit la vârsta de 89 de ani.

 

Jonny Geller, reprezentantul scriitorului de aproximativ 15 ani, l-a descris drept „un gingant al literaturii engleze” care „a definit perioada Războiului Rece şi a spus, fără teamă, adevărul despre putere”. „Nu vom mai vedea unul ca el vreodată”, a spus Geller într-un comunicat.

John le Carré, pe numele real David Cornwell, a murit după o scurtă boală. Ultimul său roman, „Agent Running In The Field”, a fost publicat în octombrie 2019.

În ianuarie 2020, scriitorul John le Carré, recompensat pentru „contribuţia la democraţie” cu Olof Palme Prize în valoare de 100.000 de dolari, a declarat că donează premiul organizaţiei Médecins Sans Frontières. Scriitorul britanic a fost apreciat pentru angajamentul şi opiniile privind libertatea individului şi problemele fundamentale ale umanităţii pe care şi le-a exprimat prin literatură.

Președintele se consultă, zi, cu partidele

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele