Cerbul de Aur, 50 de instrumentişti vor acompania artiştii invitaţi la Braşov

0

Orchestra Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019, aproximativ 50 de instrumenţi, sub conducerea dirijorilor Ionel Tudor şi Andrei Tudor, va fi compusă din Big Band-ul Radio – cea mai cunoscută şi longevivă orchestră profesionistă din România – şi 30 de membri ai Orchestrei Operei din Braşov care vor acompania finaliştii ediţiei şi pe artiştii care vor susţine momente speciale pe scena Cerbului.

Organizatorii continuă astfel tradiţia începută în 1968, ca finaliştii să concureze pe scena festivalului alături de orchestră. Şi, tot o continuare a tradiţiei este şi prezenţa Big Band-ului Radio, după ce la prima ediţie, Orchestra de estradă a Radioteleviziunii, condusă atunci de Sile Dinicu, a fost cea care acompania artiştii.”Acest eveniment ne bucură de fiecare dată. Este cel mai frumos festival din Europa, după cum ne spun colegi de peste hotare, iar noi suntem mândri să fim parte din el şi să ne aducem contribuţia din punct de vedere muzical”, declară Ionel Tudor, care în acest an aniversează 25 de ani de când se află la pupitrul Big Band-ului Radio. “Ne simţim foarte bine pe scena Festivalului şi suntem încântaţi să ne alăturăm muzicienilor excepţionali din Orchestra Operei din Braşov”, mai spune dirijorul.Ansamblul va interpreta 12 dintre cele mai cunoscute piese româneşti, alese de concurenţii acestei ediţii, dar va fi şi alături de artiştii români invitaţi de organizatori pentru momente surpriză.

Cei 12 artişti vor urca pe scenă în prima şi a doua zi a Festivalului, joi şi vineri, 22 şi 23 august, iar sâmbătă vor fi desemnaţi câştigătorii premiilor în valoare totală de 55.000 de euro.

Citește și: Comisia de dialog își dorește ca școala să înceapă mult mai devreme în acest an

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele