Cererea pentru circuite turistice a crescut cu aproximativ 20%

2

Din ce în ce mai mulţi turişti aleg expediţiile şi preferă mega-circuite de 2-3 săptămâni, iar cerinţa românilor pentru circuitele turistice a crescut cu aproximativ 20% în 2022 comparativ cu primele 7 luni ale anului trecut, arată datele DAL Travel, unul dintre principalii touroperatori care organizează circuite turistice.

 

În topul circuitelor cumpărate se află atât ţări din Europa, cât şi din America de Sud, Africa, Asia dar şi Australia şi Noua Zeelandă. Unul dintre cele mai lungi şi circuite cuprinde Australia, Noua Zeelandă şi Tasmania, are o durată de 23 de zile, se va desfăşura în noiembrie şi costă 7.340 de euro de persoană.

”Dacă majoritatea turiştilor români preferau sejururile de relaxare, există şi o categorie din ce în ce mai numeroasă care optează pentru cunoaştere, pentru vacanţele active. Vorbim, deci, despre aşa numiţii călători. Cerinţa românilor pentru circuitele turistice a crescut cu aproximativ 20% în 2022 comparativ cu primele 7 luni ale anului trecut iar tendinţa se menţine. Fireşte, eliminarea totală a restricţiilor pentru marea majoritate a destinaţiilor a contat mult. Mai mulţi turişti români aleg acest gen de concedii active, tip circuit, în detrimentul sejururilor, având astfel întreaga vacanţă planificată. În topul circuitelor cumpărate se află atât ţări din Europa, cât şi din America de Sud, Africa, Asia dar şi Australia şi Noua Zeelandă”, arată compania.

La ora actuală, turiştii fac rezervări pentru mega-circuite de 2-3 săptămâni precum Australia – Noua Zeelandă – Tasmania sau cele dedicate Americii Latine, Mexicului în sine dar şi pentru revelioanele care implică vizitarea mai multor ţări.

”Unul dintre cele mai lungi şi solicitate tururi este ”Expediţie în Oceania: Dragonii asiatici, Ţara Cangurilor, Muntele Cook şi diavolul Tasmanian”. Circuitul, care cuprinde Australia, Noua Zeelandă şi Tasmania, are o durată de 23 de zile, se va desfăşura în perioada 7-29 noiembrie şi costă 7.340 de euro de persoană. Mai mult decât o călătorie, o adevărată expediţie pe cel mai mic continent al lumii ocupat de un singur stat, Australia, într-o minunată ţară insulară, Noua Zeelandă, într-o lume aparte, frumoasă, veselă, în care fiecare zi aduce ceva complet nou pentru europeni. De la canguri şi koala, la Opera din Sydney, de la Munţii Albaştri la Marea Barieră de Corali, de la aborigeni şi maori, la cowboy, de la Auckland la Christchurch, de la pinguini la cazinoul din Melbourne, de la Hobart, la diavolul tasmanian, tot mai aproape de locul în care soarele răsare”, spun reprezentanţii companiei.

Revine în forţă şi circuitul Mexic-Guatemala-Honduras-Belize, care va costa 3.530 de euro. Traseul va începe la Mexico City, va continua cu Guatemala şi frumuseţile ei precum Lacul Atitlan, Chichicastenango şi extraordinarul Tikal, va ajunge în Honduras pentru Copan, o bijuterie de sit mayaş şi trecând prin Belize se va “opri” pe Riviera Maya pentru o bine venită relaxare. O splendidă incursiune în străvechile civilizaţii aztecă şi mayaşă, pe ritmuri alegre şi pline de veselie ale mariachilor, completată cu plajele de nisip auriu de pe litoralul Mării Caraibilor.

„Sunt mulţi turişti care doresc să îmbine concediile cu ideea de călătorie, de expediţie. Lor ne adresăm în mare măsură. Vorbim de bugete mai mari, cuprinse, în general, între 3.000 şi 7.000 de euro de persoană, dar perioadele sunt de 2-3 săptămâni, în care avem incluse zborurile, cazările de calitate, anumite mese şi, fireşte, excursiile şi vizitele menţionate în programul respectiv. În principiu, dacă se zboară peste ocean în colţuri îndepărtate ale lumii, turiştii preferă să vadă cât mai mult şi astfel să petreacă mai mult timp în ţările din circuitul ales. Am dezvoltat conceptul de „marele circuit”, în care se vizitează pe îndelete o singură ţară, dar nu am renunţat nici la circuitele care includ mai multe ţări pe care le numim „incursiuni” sau „periplu”. Mulţi turişti ne-au spus că aceste circuite au reprezentat pentru ei experienţa vieţii, ceea ce ne bucură şi ne onorează. În urma fiecărui mega-circuit propus de noi rămân experienţe şi amintiri noi, multe filme şi fotografii dar şi materiale cât pentru o carte”, subliniază Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

De asemenea, este solicitat şi circuitul în America Centrală: Panama-Honduras-Guatemala-El Salvador-Nicaragua-Costa Rica, care va costa 4.950 de euro. Circuitul de 18 zile va fi plin de peisaje exotice, dominate de grandoarea vulcanilor legendari Poas, Arenal (Costa Rica), Ometepe, Masaya sau Mombacho Atitlan (Nicaragua), Atitlan, San Pedro şi Toliman din Guatemala. Panorama culturilor precolumbiene revelată printr-o succesiune de situri de conservare, cu vestigii istorice extrem de evocatoare, alcătuiesc un adevărat curs exhaustiv de civilizaţie Maya.

Declic: plângere penală la DIICOT privind anularea sesizărilor de plagiat în cazul premierului Ciucă

Revine în atenţia turiştilor un circuit din Asia, Caleidoscop asiatic, care îmbină, pentru 13 zile, 3 ţări emblematice ale acestui continent: Thailanda, Malaezia şi Singapore. Pentru 2.190 de euro, turiştii vor urma traseul Bangkok – Damnoen Saduak – Ayutthaya – Kuala Lumpur – Putrajaya – Malacca – Singapore. Călătoria va începe în Thailanda, în „Ţara Surâsului”, va continua cu capitala Malaeziei, Kuala Lumpur, monument al ingenuităţii şi determinării malaeziene, ca la final să se ajungă în „oraşul leului”, Singapore, oraş-stat insular cu unul dintre cele mai înalte standarde de viaţă din lume, un oraş sinonim cu cumpărăturile, datorită numeroaselor mall-uri.

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele