Charles Michel în Ucraina: Istoria nu va uita crimele de război

0
Charles Michel
- Reclama -

Aflat într-o vizită la Borodianka, în apropiere de Kiev, preşedintele Consiliului European, Charles Michel a declarat că ”Istoria nu va uita crimele de război”. În mica localitate din Ucraina civilii au fost victime ale „masacrelor” comise de trupele ruse.

 

„La Borodianka, la fel ca la Bucea şi în atâtea alte oraşe din Ucraina, istoria nu va uita crimele de război care au fost comise aici”, a subliniat Michel într-o postare pe Twitter, însoţindu-şi mesajul cu o fotografie care îl arată îmbrăţişând o femeie.

„Nu poate exista pace fără dreptate”, a adăugat el.

- Reclama -

Vezi și Ursula von der Leyen, spre Kiev cu trenul din Polonia

La 8 aprilie, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a deplasat la Bucea, la nord-vest de Kiev, devenit un simbol al atrocităţilor războiului în Ucraina.

Însoţită de şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, ea a fost să vadă gropile comune săpate în acest mic orăşel dintr-o suburbie a capitalei ucrainene, unde au fost îngropaţi zeci de civili ucişi.

Anterior, o echipă de jurnalişti de la AFP, în timpul unei vizite la Bucea la două zile după retragerea trupelor ruse care ocupaseră localitatea mai multe săptămâni, văzuseră 20 de cadavre în haine civile pe o stradă, unul dintre ele având legate mâinile la spate.

De atunci, alte imagini au fost publicate şi alte corpuri descoperite, autorităţile ucrainene şi ţările occidentale denunţând „crime de război” ale soldaţilor ruşi care ocupaseră oraşul. Această acuzaţie a fost respinsă oficial de Moscova.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele