Cine mai rămâne în politică din ”haita” inutilă pentru România a baronului Buzatu

0
- Reclama -

Pentru mai mulți apropiați ai baronului PSD de Vaslui Dumitru Buzatu, funcțiile și viitorul politic sunt incerte. Toți acești oameni, o ”haită” complet inutilă pentru România, primesc salarii grase de la stat doar pentru că sunt apropiați servili ai lui Buzatu. ”Baronul” arestat recent pentru o mită de 250 de mii de euro conducea județul Vaslui cu mână forte și părea singurul capabil să propună pentru parlament deputații și senatorii cu poziții eligibile pe liste. Același lucru a făcut Buzatu și cu fiul său, Tudor Buzatu, care ajunsese secretar de stat până să-și dea demisia odată cu arestarea bătrânului baron.

 

Tudor Buzatu este însă extrem de bogat, doar în ultimul an Dumitru Buzatu donându-i mai multe terenuri.

Ana Maria Obreja, despre care presa a spus că este foarte apropiată de baronul PSD, are un istoric neobișnuit. A terminat 10 clase în 2002 în comuna Zăpodeni, când purta numele de Furnică. Apoi, a fost angajată la Primărie, fiindcă PSD a dat o lege (116/2002) prin care garanta tinerilor până în 25 de ani, fără studii, dreptul la muncă, la asistență medicală, la educație, ca o măsură de prevenire a marginalizării sociale. La acel moment, Ana era folosită de Primăria Zăpodeni la tot felul de activități de curățenie, la școli, primărie, bibliotecă.

A făcut liceu la seral la Negrești și avansase de la femeie de serviciu, la funcționar. Ajunge la CJ Vaslui și intră în grațiile lui Buzatu, apoi termină rapid și studiile superioare.

- Reclama -

Acum, dacă Ana Obreja nu va mai fi șefă de cabinet, trebuie să se întoarcă la biroul de Achiziții, ca simplu funcționar unde șefă este soția lui Dragoș Cazacu – șeful de la DIrecția Copilului. Aici era postul ei înainte de a se suspenda, când a preluat funcția de șef cabinet al președintelui CJ Vaslui.

În acest birou lucrează pentru toate beizadelele Petrică Manolache, un pensionar care știe rostul lucrurilor. Ca să facă ca lucrurile să meargă la Achiziții, acesta este angajat pe cabinetul lui Buzatu și dus la acel serviciu. Numai că acum, Manolache va pleca acasă și în locul său vor munci două specialiste: Monica Cazacu și Ana Maria Obreja, absolventa de zece clase de la Zăpodeni și cu restul de studii făcute la frecvență redusă.

Primul care a plâns după arestarea lui Buzatu este Dragos Cazacu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. A plâns în timpul flagrantului și la conferința de presă de luni, la două zile de la arestarea lui Buzatu. Este cel care, teatral, a spus că va face credit ca să acopere cheltuielile lui Buzatu cu avocații.

Eduard Popica nu vede mimic rău în luarea de mită

La rândul său, deputatul PSD Eduard Popica, ginerele denunțătorului Emil Savin, este cel care a spus despre Buzatu ”că-i este ca un al doilea tată”. Popica este vicepreședinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, funcție incompatibilă cu atitudinea sa de apărare a unui infractor.

Vezi și Cum motivează Tribunalul Vaslui arestarea lui Buzatu: „Fapta de a lua mită, o atitudine iresponsabilă în achizițiile publice”

Popincă susține că cineva trebuia să-l avertizeze pe Buzatu ca acesta să nu ia mita care era monitorizată de DNA, deputatul nu s-a arătat deloc supărat că un șef de CJ lua mită din banii vasluienilor.

Valentin Caragață a mai fost o dată pe traiectoria DNA, când Buzatu era cercetat în dosarul consultanței de 5 milioane de euro de la proiectul gestionat din bani europeni de Aquavas. Atunci, cu toții au scăpat ca prin urechile acului. Acum este complice la luarea de mită și încă nu se cunosc acuzațiile ce îi vor fi aduse de procurorii DNA. Acum are toate șansele să se întoarcă la catedra sa de la școală, unde predă Geografia.

Deputatul Solomon, șef pe saormărie în București

Un alt deputat promovat de Buzatu este Adrian Solomon, un personaj adus în lumină inclusiv de conducerea centrală a PSD care l-a numit președintele Comisiei de muncă din Camera Deputaților. De-a lungul activității sale, Adrian Solomon a fost implicat în mai multe scandaluri și controverse. În 2021 de exemplu, social-democratul a provocat un scandal într-o șaormerie din Capitală, după ce, alături de deputatul PSD Irinel Stativă au refuzat să poarte mască de protecție și s-au luat la harță cu polițiștii.

La acea dată, după ce a văzut imaginile cu cei doi făcând scandal, liderul PSD Marcel Ciolacu dădea de înțeles că cei doi nu vor mai fi propuși pentru un nou mandat de parlamentar. Cu toate astea, Solomon a prins din nou listele PSD, la insistențele lui Dumitru Buzatu și a intrat din nou în Parlament, acolo unde se află la al patrulea mandat, primul fiind în 2008. Conform unui CV publicat pe site-ul Camerei, Adrian Solomon a terminat în 2001 Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, pentru ca mai apoi, în 2020, să obțină o altă diplomă de licență în drept, la aceeași universitate.

În politică a intrat în 2002, când s-a înscris ca simplu membru în organizația municipală Bârlad. Partidul îl ajută apoi în 2004 să obțină un mandat de viceprimar al Bârladului. Înainte de asta, Solomon a fost profesor de istorie între 2001 – 2004.

Amenințări cu moartea

În 2012, la finalul primului său mandat de deputat, Solomon l-a amenințat cu moartea pe premierul de la acea dată, Mihai Răzvan Ungureanu. Concret, deputatul l-a avertizat pe MRU că va avea soarta lui Aldo Moro, un politician italian răpit şi ucis în 1978, dacă nu va trece pe la Primăria Bârladului pentru a se interesa de soarta cetăţenilor.

„Se-aude că domnul Mihai Răzvan Ungureanu ar vrea să vină pe 1 Mai. Eu îi transmit public, că sigur are urechi care s-audă, că dacă are nesimţirea, că tupeu are cât cuprinde, să vină în Bârlad şi să nu anunţe autorităţile, să nu oprească la primărie să afle ce-i doare pe bârlădeni de la primarul municipiului Bârlad va avea nu soarta lui Tăriceanu, ci soarta lui Aldo Moro. Şi asta nu-i o ameninţare, e o asigurare, domnul prim-ministru. Să vii tu în Bârlad şi să nu te opreşti pe la primărie, să n-ai bunul simţ să suni la primărie înainte că vii”, afirma social-democratul.

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele