Ciolacu îl acuză pe Orban de furt pe tema Unifarm

0

Incredibil, dar aici s-a ajuns. Un PSD-ist acuză un PNL-ist de furt, în Parlamentul României. Premierul Ludovic Orban participă la Camera Deputaților la dezbaterea pe tema achiziţiilor făcute de Unifarm în contextul pandemiei de COVID-19.

 

Şedinţa este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care a anunţat că sunt prezenţi 143 de deputaţi.

Dezbaterile au loc la solicitarea Grupului parlamentar al PSD, iar tema este: “Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziţii directe de măşti de la Unifarm la preţuri astronomice”.

Tot azi, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a scris pe Facebook că premierul Ludovic Orban trebuie să dea socoteală în faţa Parlamentului pentru scandalul Unifarm.

“L-am chemat în numele oamenilor chinuiţi în pandemie doar pentru ca liberalii să fure fără limite banii ţării prin contracte nesimţite. L-am chemat în numele medicilor şi bolnavilor la care au trimis cu cinism măşti neconforme, dar cumpărate la suprapreţ, prin firmele amicilor premierului. L-am chemat în numele antreprenorilor corecţi din România care nu au nici cea mai mică şansă în faţa căpuşelor liberale hrănite din tunuri gen Unifarm”, a scris Ciolacu.

Camera lucrează în sesiune extraordinară.

Adrian Ionel, directorului Unifarm, a fost pus sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de DNA, printre altele, de luare de mită, referitor la achiziţionarea unor echipamente de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citește și UPDATE: Directorul Unifarm, acuzat de DNA că a cerut mită 760.000 de euro în plină pandemie

Ciolacu a spus: guvernaţi, nu mai furaţi!

“Domnule prim-ministru, de patru luni vă spunem clar şi răspicat: guvernaţi, nu mai furaţi! Aţi profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulaţi toţi clienţii politici. Aţi sfidat pur şi simplu suferinţa românilor, aţi sfidat cu neruşinare restricţiile impuse oamenilor de rând. Pentru dumneavoastră personal nu au existat reguli şi lege. Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia, în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pe trei generaţii. Domnule Orban, trebuia să fiţi apărătorul sănătăţii românilor, dar aţi fost interesat doar de bani, aţi reprezentat doar interesele marelui stomac liberal pe care l-aţi hrănit cu sute de milioane de euro prin contracte fără licitaţie în dispreţul legii şi al bunului simţ. Toate fărădelegile dumneavoastră încep să iasă la iveală una câte una. Este suficient să deschideţi orice ziar sau post tv, mai nou puteţi să vă inspiraţi din comunicatele DNA, o să găsiţi suficiente exemple care ar putea să vă trimită prietenii politici cel puţin 100 de ani la puşcărie”, a spus Ciolacu, la “Ora prim-ministrului”, în plenul Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că, imediat după ce s-a instalat starea de urgenţă, “toată România a aflat cu uimire că o bucătăreasă din Giurgiu, care deţinea o afacere cu spirtoase, urma să umple ţara cu măşti”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele