Ciolacu, înaintea ședinței CExN al PSD: Tot ce ţine de sănătatea românilor o să votăm

0
marcel ciolacu psd interimar presedinte
- Reclama -

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, referindu-se la hotărârea privind prelungirea stării de alertă, că parlamentarii social-democraţi vor vota tot ce ţine de sănătatea românilor.

 

„Vom aduce nişte modificări (la Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă – n.r.). Tot ce ţine de sănătatea românilor o să votăm. În rest, exclus. Propunerea colegilor a fost pentru 15 zile de prelungire a stării de alertă, dar să vedem, după CExN. Eu, personal, înclin către 15 zile”, a afirmat Ciolacu, înainte de începerea reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD, potrivit Agerpres.

Conform unor surse din PSD, la ultima ședință a conducerii interimare, social democrații au discutat despre modificarea radicală a Hotărârii de Guvern. „Inclusiv numele va fi schimbat”, spun sursele citate.

Purătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat duminică, în legătură cu prelungirea stării de alertă, că PSD vrea „o stare intermediară” de 15 zile în care să se deschidă restaurantele și bisericile.

- Reclama -

 

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Hotărârea de Guvern prin care va fi prelungită starea de alertă şi măsurile aferente pe următoarele 30 de zile va fi elaborată luni sau marţi

 

Întrebat ce se întâmplă dacă PSD, majoritar în Parlament, votează împotriva prelungirii stării de alertă, şeful Executivului a spus: „înseamnă că nu va mai fi stare de alertă. Înseamnă că autorităţile vor rămâne fără instrumentele necesare pentru a determina respectarea regulilor de protejare a sănătăţii şi vieţii oamenilor. Asta se va întâmpla”.

Citește și: Ministerul Culturii: „circul PSD împotriva sănătăţii oamenilor din instituţiile de spectacol şi concerte”

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele