Ciolacu: o necesitate și o prioritate

Senatorii PSD au votat împotriva obligativității certificatului verde la locul de muncă

0
dancu ciolacu psd dincu

Marcel Ciolacu a declarat că certificatul verde este „o necesitate și o prioritate” și a susținut că în Parlament se va ajunge la „o concluzie așteptată și predictibilă pentru români”.

 

„Cred că certificatul verde în contextul european este o prioritate și pentru români. Am vorbit și cu domnul Rafila, și cu domnul Simonis, și am văzut și amendamentele depuse de doctorul Streinu-Cercel. Cred că vom ajunge la o concluzie așteptată și predictibilă pentru români. Eu cred că e o necesitate”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Senatorii PSD au votat împotriva obligativității certificatului verde la locul de muncă. Legea se află acum la Camera Deputaților, care este forul decizional.

Rafila crede că românilor nu li s-a explicat ce este certificatului verde COVID

Alexandru Rafila a declarat vineri, la Digi24, că în ceea ce privește obținerea certificatului verde în România ar trebui elimitată orice fel de discriminare. În opinia sa, cei care se vaccinează cu vaccinuri ARN mesager ar trebui să poată obține documentul la zece zile după prima doză, la fel ca în cazul imunizării cu vaccinul în doza unică.

Acesta a mai precizat că românii au în continuare dileme în privinţa certificatului verde COVID, pentru că nu li s-a explicat ce este acest document și că se poate obține inclusiv cu testare.

Ce ar schimba PSD-iștii

PSD intenționează să amendeze proiectul de lege pentru obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, urmând să susțină testare PCR și pentru anticorpi lunar pentru angajații nevaccinați.

Social-democrații susțin, totodată, ca angajații care s-au vaccinat cu prima doză să poată să meargă la serviciu.

PSD vrea ca testarea angajaților din sistemul medical să se facă pe banii statului.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele