Ciolacu: Preşedintele PSD nu este automat şi candidatul la preşedinţia ţării

0

Cutuma potrivit căreia preşedintele PSD este automat şi candidatul la preşedinţia ţării a luat sfârşit, iar statutul formaţiunii va fi schimbat, astfel încât acesta să nu mai fie ales de un număr restrâns de membri, a declarat miercuri preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

 

„Haideţi să vedem în primul rând priorităţile românilor, ale coaliţiei, ale Ministerului Agriculturii. Eu ştiu că alegeri avem peste vreo doi ani şi avem timp să stăm de vorbă de aceste alegeri. În interiorul PSD nu s-a luat nicio decizie şi îmi menţin părerea, mai ales că astăzi am declanşat alegeri, fiindcă am constatat că de mult timp n-a mai fost niciun congres ordinar în PSD şi am declanşat alegeri în peste jumătate din organizaţii, de jos în sus, până la conferinţă judeţeană. Îmi menţin părerea că statutul PSD trebuie modificat şi cine va fi candidatul pentru funcţia de preşedinte al României trebuie ales de baza partidului şi nu de un număr limitat de oameni, care, chiar dacă suntem reprezentativi, nu cred că este abordarea corectă, ci trebuie să aibă loc o competiţie internă pentru această desemnare”, a declarat Ciolacu, la finalul Comitetului Politic Naţional al PSD.

Vezi și Geoană își pregătește candidatura la prezidențiale

Întrebat dacă exclude ca el să fie candidatul, Ciolacu a arătat că „mai sunt doi ani”. „Haideţi să ajungem acolo. Oricum, cutuma că preşedintele partidului automat este şi candidat a luat sfârşit”, a precizat liderul PSD.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele