Ciolacu susține că Dăncilă trebuia să refuze candidatura la prezidențiale

0

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seară, că decizia ca Viorica Dăncilă să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale a fost una greşită, iar ea era cea care trebuia să refuze să candideze, chiar dacă majoritatea a desemnat-o.

“Au fost nişte decizii foarte greşite luate de PSD după pierderea alegerilor europarlamentare. Ar fi fost alţi paşi de făcut, nu sunt unul dintre cei care consideră că ar fi trebuit să ieşim imediat de la guvernare, dimpotrivă, nu suntem singurul guvern aflat la putere care nu stă bine în sondaje (…) După alegerile europarlamentare pierdute de PSD eu am fost unul dintre susţinătorii ideii ca doamna Dăncilă să devină şi preşedintele partidului, în aceeaşi logică ca şi Adrian Năstase ca şi Victor Ponta, în momentul acela guvernarea era una bună şi coerentă.(…) Decizia ca dânsa să fie şi candidat a fost una greşită. Ar fi trebuit, de data aceasta, PSD să fie mult mai curajos”, a spus Ciolacu la Antena 3, întrebat de ce crede că PSD a pierdut alegerile prezidenţiale.

El a adăugat că PSD a decis, prin vot, ca Viorica Dăncilă să devină candidatul partidului la alegerile prezidenţiale şi ea era cea în măsură să spună că nu candidează, iar lucrurile ar fi decurs cu totul altfel.

“A fost vorba de un pic de conservatorism din partea partidului (când a decis să o pună pe Dăncilă candidat n.r.), ne-a fost frică să luăm nişte decizii mai curajoase. Noi ne aflam într-o alianţă în momentul acela, aveam o alianţă de guvernare cu domnul Tăriceanu, toate deciziile astea au influenţat alte decizii, a fost o sarabandă de greşeli. Dacă aveam un candidat comun (cu ALDE n.r.) şansele erau cu totul altele, poate şi cu un candidat independent erau altele, dar PSD nu a reuşit să treacă nici de această dată peste orgoliul de a avea candidat, cu toate că am intrat în alegeri într-o situaţie nu tocmai confortabilă”, a menţionat el.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele