Cioloş 2018: a fost depusă la tribunal cererea de înregistrare a unui nou partid politic; Cioloş 2016: nu mă înscriu într-un partid politic, nu îmi fac un partid şi nu candidez

0

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat  că a depus la tribunal actele pentru înfiinţarea partidului “Mişcarea România Împreună” (RO+), desprins din platforma civică România 100.

”În decembrie anul trecut am anunţat că din «Platforma România 100» se va desprinde un partid politic. Vreau să vă anunţ că astăzi de dimineaţă a fost depusă la tribunal cererea de înregistrare a unui nou partid politic ieşit din platformă. Este vorba de partidul Mişcarea România Împreună. Am decis să facem şi acest pas, e primul pas, acela de cerere a înregistrării. Astăzi facem anunţul demersului pe care l-am făcut, şi nu al lansării partidului, îl vom lansa când va exista ca atare. În document veţi vedea că, pe lângă Statut, în programul politic noi am dezvoltat mai degrabă într-o primă fază în jurul acestor valori – onestitate, competenţă, bun simţ, transparenţă, credinţa că fiecare om e important, că un proiect de reconstrucţie trebuie în jurul oamenilor şi al valorilor lor, şi că toate soluţiile trebue să aibă la bază aceste valori. Veţi găsi în manifestul politic nişte valori pe care vi le propunem, un mod de a vedea lucrurile şi pe care apoi, cu ceea ce am acumulat deja în activităţile desfăşurate deja obiectivul este ca în lunile următoare, până la momentul lansării efective, să adăugăm la această fundaţie şi soluţiile pe care le propunem pe teme mari. Membrii fondatori şi-au asumat pur şi simplu un rol administrativ, partidul este al tuturor celor care au investit în această platformă,” a explicat Cioloş.

În august 2016, la TVR, Cioloş avea cu totul altă poziţie în raport cu intratul în politică: “Eu am mai spus în vreo două, trei rânduri, cu toate că vad ca tot apar speculaţii, indiferent de ce spun. De asta mă întreb dacă mai are rost să spun vreun lucru, pentru că oricum speculaţiile vor continua şi dacă eu vă repet că nu mă înscriu într-un partid politic, nu îmi fac un partid şi nu candidez la alegerile din acest an”.

Citeşte şi:Saxo Bank: Timpul s-a scurs, marjele de credit sunt sub presiune

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele