Cioloș: “Dacă Guvernul Dăncilă nu pică la sfârşitul lunii noiembrie, ar putea fi prea târziu”

0

„Dacă Guvernul Dăncilă nu pică la sfârşitul lunii noiembrie, ar putea fi prea târziu”, a declarat fostul premier Dacian Cioloş. Liderul Mişcării România Împreună susţine că România are nevoie de un Guvern nou, mai credibil, care să reprezinte ţara la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Iar opoziţia ar trebui să se coalizeze şi să îşi fixeze acest obiectiv, a mai precizat Dacian Cioloş.

Dacian Cioloș, fost prim-ministru: România are nevoie în momentul de față de un guvern mai credibil decât cel de acum, care să reprezinte țara la președinția consiliului UE. Și cred că dacă opoziția și parlamentarii resposanbili din Parlamentul României, dacă se gândesc la interesele României, în momentul de față, nu de remanieri punctuale avem nevoie, ci de un nou guvern cu oameni competenți care să facă față responsabilităților și exigențelor președinției.

-Până când vă propuneți sau vă gândiți să faceți astfel încât să atingeți această țintă, dărâmarea Guvernului?

-Cred că dacă lucrul acesta nu e realizat până la sfârșitul lunii noiembrie, cel târziu, riscă să devină prea târziu, din acest punct de vedere. Din mai multe puncte de vedere pentru că nu e vorba doar de președinția UE.

-Deci vreți să dărâmați Guvernul Dăncilă până la sfârșitul acestei luni…

-Eu cred că opoziția ar trebui să își fixeze acest obiectiv. Evident, cei care au pârghiile directe sunt cei din Parlament. Și, cu toată modestia, nu dau lecții nimănui. Îmi spun punctul de vedere ca om care a fost la guvernare, ca om care cunoaște foarte bine cum merg lucrurile la nivel eropean, ca om care realizează ce înseamnă pentru România o astfel de oportunitate care vine o dată la 15 ani.

-Dacă opoziția s-ar coaliza, tehnic, poate să dea în Parlament acum jos Guvernul?

-Dacă acei parlamentari care știu, pentru că înteleg foarte bine pericolul pe care îl reprezintă acest Guvern nu doar pentru români, dar și pentru partidul sau partidele aflate la guvernare în coaliție, dacă toți acei parlamentari care spun, mai mult sau mai puțin fățiș, acest lucru își asumă această responsabilitate, există o majoritate în parlament ca până la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie să avem un nou Guvern.

Există astfel de discuții și cu alte forțe politice din Parlament care încep să realizeze acest lucru și de asta spuneam că eu cred că dacă există mobilizare și asumare, condițiile ar trebui să fie întrunire ca acest lucru să se întâmple.

Citește și Klaus Iohannis, avertismente către Guvern:Mediul de afaceri, bulversat. Creșterea economică, bazată pe consum

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele