Cioloș despre Cheloo, Cataramă sau PSD-iștii: ”inconştienţii pe care lumea îi ascultă”

0
ciolos si macron

Dacian Cioloş, liderul PLUS, cere guvernului să se mobilizeze pentru a stopa răspândirea pandemiei.

 

„Terminaţi cu prostiile, cu certurile pe subiecte unde şi medicii sunt în dificultate, nu e momentul pentru glume şi conspiraţii. Cheloo de la Paraziţii, Viorel Cataramă şi parlamentarii PSD care fac scandal prin şaormerii nu sunt exemple demne de urmat şi nu pot da lecţii despre reguli sanitare. În acest moment, vedem cum orice greşeală poate aduce mai mulţi infectaţi şi mai multe decese. Mulţi dintre inconştienţii pe care lumea îi ascultă sau îi citeşte sunt nişte oameni iresponsabili care se joacă cu soarta concetăţenilor lor”, este de părere liderul PLUS.

Acesta susţine că este timpul ca guvernul să se mobilizeze

„Guvernul are datoria de a se mobiliza şi de a termina cu amatorismele, să scrie legi corecte şi să găsească sprijin parlamentar. Şi asta chiar dacă are un număr mare de politicieni ostili, pentru că asta înseamnă să guvernezi, nu să împarţi posturi la prieteni. Fac un apel către cei responsabili să se trezească în ultimul ceas şi să se pună la aceeaşi masă – miniştri, parlamentari, specialişti epidemiologi şi comunicatori – pentru a găsi rapid soluţiile sanitare şi legislative prin care pandemia poate fi stăpânită”, a scris Dacian Cioloş.

Numărul tot mai mare de noi cazuri de coronavirus este dovada legilor incoerente şi a relaxării bruşte.

„Creşterea numărului de cazuri zilnice este un indicator extrem de grav care ne arată că legile incoerente scrise în ultimii 30 de ani şi relaxarea prea bruscă a regulilor pun în real pericol populaţia României. Mă îngrijorează şi faptul că, dacă ţara noastră nu arată că poate controla sanitar această pandemie, vecinii ne vor izola, cu consecinţe economice grave pentru economia noastră şi pentru bunăstarea cetăţenilor”, consideră liderul PLUS.

„Sunt conştient de faptul că o mare parte a populaţiei trece printr-o perioadă complicată, plină de incertitudini. După perioada de izolare prelungită, mulţi oameni şi-au pierdut locurile de muncă, alţii au rămas fără o parte a veniturilor şi nu mai pot supravieţui dacă se ajunge la măsuri la fel de stricte ca în primăvară. Tocmai pentru protejarea celor vulnerabili sanitar şi economic trebuie găsite rapid soluţii acum, cât mai repede. PSD şi PNL să nu se joace cu pandemia! Să realizeze ca suntem în faţa unui val doi care riscă să fi mai mare şi periculos decât primul.

Dacă nu o vor face, vor fi responsabili direct de fiecare îmbolnăvire. Şi de fiecare deces”, a mai scris Cioloş pe Facebook.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele